Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Döcögősen indult a szezon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 10. 09:30
Döcögősen indult a szezon
Kőkemény ellenfelek ellen kezdte az évet a Gyulai Amazonok NB II.-es csapata

Három mérkőzésen is túl van az NB II.-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata. A fürdővárosi futballtündérek a Magyar Kupában kezdték meg az idei sorozatot, majd a bajnokságban is útjára indították a labdát.

 

Fotó: Tóth László

A gyulai lányok a Magyar Kupában kezdték meg a 2020/2021-es sorozatot, ahol a „kisfradi” névre keresztelt Soroksár SC ellen léptek pályára. Az U17-es és U19-es utánpótlás válogatottakkal telezsúfolt fővárosi együttes 6–1-es mérkőzésen búcsúztatta a gyulai gárdát a Magyar Kupa küzdelmeitől.

A bajnoki évad első mérkőzésén a fürdővárosi gárda a budapesti BVSC-Zugló otthonában lépett pályára. Ahogy azt Molnár Zoltánné elmondta, a fordulatos mérkőzésen a hazaiak kezdték meg a gólgyártást, noha a támadások nagy részét a gyulai csapat vezette. A gyulai csapat folyamatosan vezette támadásait, ám egészen a 77. percig kellett várnia az egyenlítő találatra. Lehóczki Noémi gólja mérkőzésben tartotta az Amazonokat, azonban a találkozó utolsó 13 percére elfáradt a gyulai csapat, két góllal ellépett a hazai gárda (3–1).

A kiírása folytatásában a Gyulai Amazonok csapata az FC Hatvan együttesét fogadta a gyulai sporttelepen. A gyulai gárda a bajnokság újoncával találkozott, ám a Molnár-csapat nem mehetett biztosra, hiszen a hatvani keretben több, egykori miskolci játékos is szerepelt.

Ahogy az a gyulai csapat tájékoztatójából kiderül, a vezetést ezúttal is a vendégek szerezték meg, de a szépítésre csak az 5. percig kellett várni, amikor Balogh Noémi révén 1–1 állt az eredményjelzőn.

– A vendégcsapat Janik Viviennek köszönhetően ismét átvette a vezetést, de Bartha Boglárka a 44. percben újra egalizált. Nem nyugodhattunk azonban meg, egy szerencsétlen mozdulat után kezezést látott a játékvezető, így a félidő vége előtt fél perccel 11-es rúghatott a hatvani csapat – sorolta Molnár Zoltánné.

A második játékrészben ismét kijött a mentális fáradtság a gyulai lányokon, így a vendégek először a 74. majd a 84. percben is a hazai hálóba találtak, ezzel bebiztosították 2–5-ös győzelmüket.

– Bosszant mindkét vereség, mert a csapat mélyen a tudása alatt játszott. Budapesten a labdabirtoklásunk kiváló volt, de a kapu előtt meghalt a tudományunk, így pontrúgásokból és kontratámadásokból kaptuk a gólokat. A hatvani gárda ellen nagyon gyenge egyéni teljesítmények jellemezték a csapatot, de így is partiban voltunk ellenfelünkkel. Egészen a 70. percig, ekkor úgy tűnt, sikerül pontot szerezzünk, de a végén megint dekoncentrált lett a csapat, így kontrákkal felülmúltak minket. Látszik a lányokon, hogy nincsenek még a legjobb erőnléti és mentális állapotban, így dolgozunk tovább a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ez az év tanulóév számunkra, a 7–10. hellyel már elégedett leszek a bajnokság végén – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Gyulai Amazonok a következő fordulóban az Újpest FC otthonában lépnek pályára szeptember 13-án.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)