Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. őszi lomtalanítási akciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. szeptember 06. 16:00
Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. őszi lomtalanítási akciója
Szeptember 9-én Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros kerül sorra

Házhoz menő lomtalanítási akciót szervez 2020. szeptember 2–30. között a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. Mutatjuk a részleteket!

 • Szeptember 2.: Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
 • Szeptember 9.: Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
 • Szeptember 16.: Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek
 • Szeptember 23.: Törökzug, Németváros, Újgyula
 • Szeptember 30.: Nagyrománváros, Újváros

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. honlapján az aktuális utcalista is megtekinthető.

Szeptember 2-án, szerdán a lomtalanítás során elszállítják az olyan háztartásokban keletkezett, feleslegessé vált nagy darabos hulladékot, amely nem férne bele a hulladékgyűjtő edénybe (ilyenek a bútorok, az edények, a szőnyegek, a játékok).

Utcák: Álmos V. tér, Alpár u., Attila u., Bajza u., Balázs d. u., Bárdos u., Báthory u., Batthyány u., Bethlen u., Bocskai u., Brassói u., Cinka P. u., Csatorna u., Csiga u., Damjanich u., Deák F. tér, Diófa u., Dob u., Eszperantó tér, Hársfa u., Híd u. , Honvéd u., Ince pápa u., József A. tér, Karácsonyi u., Kassai u., Katona J. tér, Kálvária sor, Késmárki u., Kígyó u., Kiss J. alt. u., Klapka u., Kolozsvári u., Kossuth tér, Körgát u., Körös u., Kulcs u., Laktanya u., Mágocsi u., Mátyás király u., Október  6.tér, Orsovai u., Pacsirta u., Part u., Pozsonyi u., Rákóczi F. u., Réz J. u., Semmelweis u., Sinka u., Síp u., Szabadkai u., Székely A. u., Szerecsen u., Szentháromság u., Szt. István u., Szt. László u., T. u., Temesvári u., Tavasz u., Thököly u., Varsándi u., Vásár u., Vásárhelyi P. u., Wesselényi u., Zrínyi M. tér.

Tömblakások: Bajza u., Honvéd ltp., Kossuth tér, Mágocsi u., Szt. István u., Vásárhelyi P. u.

A cég azt kéri partnereitől, hogy az elszállítandó hulladékot a meghirdetett időpontra készítse elő szállításra egy szállítójárművel megközelíthető helyen. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 méter méretűre kell összedarabolni, hogy a kukáskocsi beöntőnyílásán beférjenek.

Azok, akiknek a lakóhelyükre meghirdetett időpont nem megfelelő, a lomtalanítási akció ideje alatt a cég ügyfélszolgálati irodájában kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

 • vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik)
 • papír-, műanyag, italoskarton-, alumínium italos doboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken)
 • építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inerthulladék-kezelő telepen)
 • biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen)
 • veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

A társaság azt kéri, hogy a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat nem szállítja el.

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a Biofilter Zrt. munkatársai, szeptember 26-án, szombaton 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: nagypiac parkolója (Október 6. tér), kispiac parkolója (Törökzug, szolgáltató sor), paradicsomi városrész, Rulikowski u. eleje, ABC melletti parkoló.

A cég azt javasolja a lakosoknak, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntsék műanyag tárolóedénybe (például PET-palackba), azt zárják le, és a következő lomtalanításig így tárolják.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. tájékoztatja szerződéses partnereit, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi. A cég partnerei a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fatartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil-, fémhulladékok) helyezhetik el.

A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitva tartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartások” menüpontban található.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)