Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán nem marad el az ünnepi könyvhét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2020. szeptember 04. 15:28
Gyulán nem marad el az ünnepi könyvhét
A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál szűkebb programkínálattal készül a Mogyoróssy-könyvtár

A szabadtéri könyvvásárt idén nem rendezik meg, de a könyvtárban több programmal is várják az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Bár az ünnepi könyvhét budapesti, központi rendezvényei a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak, a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár néhány programmal azért készül a szeptemberi eseményre – mondta el lapunknak Dézsi János igazgató.

– Ha nem is lesz olyan terjedelmes a programsorunk, mint általában, néhány könyvbemutatót azért szervezünk – fogalmazott az igazgató. Hozzátette: a szabadtéri könyvvásárt idén nem tartják meg.  

Mint ismertette, a fürdővárosi rendezvény első napján, szeptember 17-én, csütörtökön Kiss Ottó lesz a bibliotéka vendége. A József Attila-díjas gyulai írót, költőt Dézsi János kérdezi majd köteteiről, és arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot.

A Győrei Zsolt–Schlachtovszky Csaba szerzőpárossal Kiss László író beszélget majd szeptember 22-én, kedden 17 órától a tavaly megjelent, Magyariné szeretője című kötetéről.

Szeptember 23-án, szerdán a szolnoki Eső című irodalmi folyóirat kerül a középpontba, amelynek szeptemberi számában több írás is megjelent annak apropóján, hogy Simonyi Imre József Attila-díjas költő szeptember 14-én ünnepelné századik születésnapját. A 17 órakor kezdődő bemutatón a tervek szerint jelen lesznek a szerzők, Kiss Ottó, Árpási Zoltán és Bod Péter. Az estet Dávid Péter moderálja majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)