Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Formát élesítenek a gyulai szeniorok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. július 09. 17:00
Formát élesítenek a gyulai szeniorok
A szeptemberi országos bajnokságra készülnek az örökifjú fürdővárosi atléták

A versenyszezon folytatására készülnek a Gyulasport NKft. atlétika szakosztályának szenior versenyzői. Az örökifjú atléták örülnek, hogy ismét csapatszintű edzéseken találkozhatnak egymással az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

már az őszi versenyekre készülnek a gyulasport nkft. szenior atlétái

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy azt Szabó Ilona, többszörös magyar bajnok elmondta, az edzéseik a koronavírus-járvány megjelenésével álltak le, de otthoni környezetben tovább folyt a felkészülés.

– A korlátozások bevezetésétől otthoni edzéseket végeztünk, mindenki a maga feltételeit kihasználva őrizte meg formáját, erősített, nyújtott, futott – ismertette.

A szenior fürdővárosi sportolók az egyéni felkészülés időszakában sem feledkeztek meg egymásról, hiszen online és telefonos kapcsolatban maradtak, segítették és támogatták egymást a nehéz időszakban.

– Jobbára a legismertebb közösségi oldalon keresztül tartottuk a kapcsolatot, és ha voltak újabb mozgásra vonatkozó hatásos, jó gyakorlataink, akkor igyekeztünk egymásnak átadni azt, hogy ezzel is motiváljuk egymást. Fontosnak tartottuk, hogy megmaradjon a kitartásunk ebben a kényszerhelyzetben is – tette hozzá Szabó Ilona.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A korlátozások enyhítésével óvatosan kimerészkedtek a pályára az örökifjú atléták, s minden előírást betartva kezdték meg csoportos edzéseiket. A sportági szövetség döntésének értelmében ismét útjára indítják a megszakított versenyszezont, így a gyulai versenyzők is megkezdték a versenyekre való felkészülést.

– A sportszövetség döntésének értelmében minden sportrendezvény ideje elcsúszik, így az országos bajnokságot szeptember 6-án rendezik meg Budapesten. Ez a legfőbb versenyünk, erre készülünk most mindannyian. Természetesen edzünk az általunk rendezett Szigeti István Emlékversenyre is, amelynek előre láthatólag szeptember 26-a lesz az új időpontja. Nemrég indult el a gyulai verseny szervezése, melyet az idén minden eddiginél nagyobbra tervezünk – ismertette Szabó Ilona.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fürdővárosi egyesület tagjai reménykednek abban, hogy az elmaradt versenyek is megrendezésre kerülnek, így az ősz talán mozgalmasabb lesz számukra.

– Most, hogy ismertek lettek a versenyidőpontok, edzéseink intenzitását is növeltük, így heti három edzéssel, egyre intenzívebben készülünk arra, hogy az őszi versenyeinken jól szerepelhessünk – zárta.

GYULAI HÍRLAP • 2020. július 09. 17:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)