Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Búcsú Bálint gazdától

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • HÍREK • 2020. július 04. 16:00
Búcsú Bálint gazdától
Bálint Györgyre Pomázi Ferenc emlékezik

bálint györgy

Forrás: index.hu

Emlékezem dr. Bálint Györgyre, a mi Bálint Gazdánkra. Elment! Nem teljesen, hiszen nagyon sok mindent hagyott ránk. Kertészmérnökként több generációt tanított, nevelt örök értékű dolgokra. A média minden felületén tanította a növények fajtáját, származását, ápolását és gyógyítását. Ezáltal, véleményem szerint, a neves elődökhöz tartozóvá vált, mint Mohácsy Mátyás, Entz Ferenc, Bereczki Máté és sorolhatnám még a kiváló kertész nagyságokat.

Gyula városát igen szerette, hiszen nagyon sok alkalommal nálunk üdült. Felkéréseinkre szívesen és örömmel tartott előadásokat.
A Gazda és Polgári Egyesület rendezvényének is a fővédnöke volt, melynek köszönhetően egy egész napot tölthettem vele. Egy csodálatos „Kertész bácsi”-t ismerhettem, (ismerhettünk) meg. Mindig az országos kertészkedésről beszélt, hazánk lehetőségeiről és igen nagyra tartott képességéről, melyet a magyar parasztság is méltán jelképezett. Ezen gondolatoktól vezérelve talán mindenki számára érthetően írt, beszélt a szakmai dolgokról. A sokak által ismert, legjobb szakmai újságunkat, a Kertbarát magazint Gyuri bácsi alapította, mely napjainkban is igen magas értékrenddel bír.

Kedves hangja, mosolya sokáig itt lesz velünk. A mécses, a gyertya elszunnyad, de a mi szívünkben, lelkünkben az emléke mindig élni fog!  

Nyugodjék békében!

Pomázi Ferenc

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)