Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendhagyó eseményen ballagtak el a Bay Zoltán általános iskola végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2020. június 13. 12:30
Rendhagyó eseményen ballagtak el a Bay Zoltán általános iskola végzősei
Kneifel Anna vehette át a gyulavári részönkormányzat által alapított Excussum-díjat

Rendhagyó ballagási ünnepséget rendeztek a Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézményében június 13-án. A jeles napon tizenkilenc tanuló köszönt el az intézménytől. A ballagó diákok kihagyták utolsó sétájukat az intézményben, az udvaron pedig csak a csak a szülők és a testvérek lehettek jelen.

tizenkilenc tanuló ballagott el a bay zoltán általános iskolából

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy azt Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető a meghívottaknak elmondta, nagy öröm a számára, hogy megtarthatták az eseményt, hiszen a ballagás egy olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság. Minden diák számára emlékezetes esemény és mérföldkő egy-egy ilyen ünnepség.

– Az életetekben ismét eljött egy olyan nap, amit már régóta vártok, vagy legalábbis több hete foglalkoztat benneteket. Vajon milyen is lesz ez a nap, lesz-e egyáltalán ballagás, el tudunk-e méltóképpen búcsúzni egymástól? Három hónappal ezelőtt, még egyáltalán nem volt biztos, hogy itt fogunk állni valamennyien, még utoljára együtt, egy utolsó „istenhozzádot” mondani egymásnak – mondta.

Az ünnepi beszéd után Kneifel Anna olvasta fel saját versét diáktársainak, majd a végzősök átnyújtották a hetedik osztályosoknak az iskola zászlaját. A végzős osztály tagjai az ünnepség és a tanulmányaik lezárásaként a levegőbe röpíthették a nyolc évet szimbolizáló lufikat.

 

idén kneifel anna vehette át az excussum-díjat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepség végén a tanulók és a szülők is elismeréseket vehettek át. Aranylánccal díjazták egész éves munkáját Kiss Henriettának, Kneifel Annának és Ungor Petrának. Kiemelkedő munkájukért elismerést vehetett át Dobra Dóra Szabina, Rácz Nóra, Nagy Mária Valéria, Czakó Noémi, Cserge Zsolt és Furák István. A kiváló sportolónak járó serleget Kollát Zéténynek ítélték oda, a Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést pedig Hack Fanni érdemelte ki. Pedagógus szolgálati emlékérmet nyújtottak át Árgyelán Lászlóné és Nagyné Oláh Éva részére.

A szülőiknek adományozható Bay-plakett kitüntetettjei idén Polonkai Bettina és Ungor Gábor lettek. A gyulavári részönkormányzat által alapított tanulói elismerést, az Excussum-díjat Kneifel Anna érdemelte ki tanulmányi eredményével és közösségi munkájával.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)