Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nettó vandalizmus vagy szükséges mértékű gallyazás?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. május 15. 12:30
Nettó vandalizmus vagy szükséges mértékű gallyazás?
Visszatérő hiba miatt gallyazták le a Mátyás király utcai fákat

a látvány egyáltalán nem szép, inkább rémisztő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Levélben kereste meg lapunkat egyik olvasónk, amelyben a Mátyás király utcában történt, véleménye szerint túlzó mértékben elvégzett gallyazásról írt. Azt szerette volna megtudni, hogy miért nyesték meg ennyire az ott található fákat.

Olvasónk levelében úgy fogalmazott, hogy a fákat korábban is gallyazták, de mindig a vegetációs időszakon kívül, valamint azt is megérti, hogy a légvezetékeket védeni kell, de – mint fogalmazott – „ez nettó vandalizmus”.

Kiemelte: egyes növényeknek a teljes lombozatát levágták, ezzel gyakorlatilag „halálra ítélték” azokat, ezért szeretné, ha „előkerülnének a felelősök”.

Az NKM Áramhálózati Kft. válaszként küldött levelükben leírták, hogy a Mátyás király utcában visszatérő kisfeszültségű hibát okoztak a házak előtt álló fák, ezért volt szükség a szerintük indokolt mértékű gallyazásra.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

„Az NKM Áramhálózati Kft. által elvégzett gallyazások, favágások minden esetben a biztonságos villamosenergia-szolgáltatás, és a folyamatos energiaellátás érdekében történnek” – írták.

Hozzátették: a közcélú villamos hálózatok biztonsági övezetét sértő növényzet eltávolítása az NKM kötelezettsége, de a gallyazásokat az ingatlantulajdonosok is elvégezhetik, ilyenkor a hálózat feszültségmentesítését a társaság biztosítja.

Az NKM honlapján további részleteket is elárul a gallyazás fontosságáról: a faágak nem csupán áramkimaradást okozhatnak, de balesetveszélyesek is, az üzemzavarok jelentős részét a vezetékekhez érő fák okozzák.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)