Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Fidesz közleményben ír Csóka-Szűcs János rémhírterjesztéséről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. május 15. 11:45
A Fidesz közleményben ír Csóka-Szűcs János rémhírterjesztéséről
„Gyulai polgárhoz méltatlannak tartjuk”

A Fidesz gyulai csoportja közleményben reagált Csóka-Szűcs János politikai aktivista feltételezett rémhírterjesztésére. Azt írják, a bíróság feladata eldönteni, hogy mi is történt valójában, illetve emlékeztetnek arra, amikor a Gyurcsány-kormány idején két helyi fideszest „vegzált” a balliberális hatalom.

A közleményben azt írják: „a balliberális sajtót pár óra alatt járta be az a hír, hogy egy gyulai ellenzéki aktivistát, a rágalmairól és hazug lejárató tevékenységéről ismert Csóka-Szűcs Jánost rémhírterjesztés miatt előállította a Gyulai Rendőrkapitányság, és kihallgatták gyanúsítottként. Azt persze elhallgatja a balliberális sajtó, hogy Csóka-Szűcs azt posztolta a Facebookon április 20-án, hogy a gyulai kórházból haldokló betegeket küldenek haza. Ami nyilvánvalóan ismét egy rágalom. Azt, hogy Csóka-Szűcs elkövette-e a rémhírterjesztés bűncselekményét, majd eldöntik az erre hivatott hatóságok, végső soron pedig a független magyar bíróság. Ebben a jogi kérdésben nem is kívánunk állást foglalni, azonban két megjegyzést feltétlenül tennénk az ügyhöz”.

„Egyrészről gyulai polgárhoz méltatlannak tartjuk azt, hogy valaki a gyulai kórházat, ezáltal a kórházi dolgozókat aljas rágalomkampánnyal támadja, ráadásul veszélyhelyzet idején. Egy közéleti szereplőtől pedig főképpen elfogadhatatlannak tartjuk ezt, még akkor is, ha Csóka-Szűcs nem érdemelte ki a gyulai választópolgárok bizalmát, merthogy csúfos vereséget szenvedett a tavaly őszi önkormányzati választáson” – olvasható a közleményben.

Majd így folytatják: „másrészről az ügy kapcsán háborgó és menetrendszerűen diktatúrát kiáltó (tényleg, 10 év után nem unják még?) ellenzéki politikusok és szimpatizánsok figyelmébe ajánlunk egy nem is olyan régi történetet, egyenesen 2006-ból, amikor a Gyurcsány által irányított MSZP-SZDSZ kormány vezette az országot (a csődbe). Ebben az évben Perjési Klára akkori polgármester és országgyűlési képviselő, valamint Lebenszky Attila bukott SZDSZ-es polgármester és akkor regnáló kistérségi politikai helytartó kezdeményezésére, feljelentésére büntetőeljárással üldöztek két gyulai fideszes aktivistát. Arra hivatkozással jelentették fel a két fideszes aktivistát, hogy a 2006-os parlamenti választások alkalmával illegális adatbázist készítettek a választópolgárok politikai szimpátiájáról. Ezt a két embert akkor gyanúsítottként beidézték a rendőrségre, és annak ellenére folytattak ellenük büntetőeljárást, hogy nem állt rendelkezésre olyan bizonyíték, amely bűnösségüket igazolta volna. Ennek ellenére a Gyurcsány-kormány által irányított rendőrség mindkettőjük ellen vádemelést javasolt. Az egyik aktivista esetében már az ügyészség is látta, hogy teljesen megalapozatlan az ügy, ezért megszüntette az eljárást. A másik aktivista ellen viszont vádat emeltek, azonban őt a bíróság első fokon és másod fokon is felmentette. Most pedig azok, akik 2006-ban politikai célzattal feljelentést tettek, és akik ezt helyeselték, vagy újságíróként támogatták, most diktatúráról beszélnek nekünk. Az ellenzék felháborodása akkor is hiteltelen és alaptalan, ha csak az általuk az igazoltan ártatlan fideszes aktivisták ellen, nyilvánvalóan megfélemlítési szándékkal  indított 2006-os ügyet nézzük. De nem csak ezt nézzük, hanem a törvényes demonstrációk törvénytelen szétverését, a szemkilövetéseket, a kardlapozásokat is”.

Végezetül azt írják: „nem felejtjük, hogy akkor sérült valóban a demokrácia Magyarországon, amikor azok a balliberálisok kormányoztak, akik most naponta szeretnének leckét adni Magyarországnak jogállamiságból és demokratikus követelményekből”.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)