Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatalmas siker a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2020. május 01. 17:15
Hatalmas siker a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz
Már több mint ezer felsőoktatási hallgató igényelte

Hatalmas siker a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz – közölte a Diákhitel Központ pénteken az MTI-vel.

Magyar Péternek, a központ vezérigazgatójának tájékoztatása szerint alig fél nap alatt már több mint ezer felsőoktatási hallgató igényelte a Diákhitel Központnál péntektől elérhető, maximum félmillió forintos, teljesen szabad felhasználású kamatmentes Diákhitel Pluszt. A Diákhitel Központ történetében ilyen számú igénylésre ilyen rövid idő alatt a 2001-es alapítás óta nem volt példa – tette hozzá.

Emellett több száz hallgató élt pár óra alatt a kormány által a diákhiteleknél bevezetett további kedvezményes lehetőségekkel. Felidézte: a kormány április 9-én döntött arról, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel bevezetik a Diákhitel Pluszt, amelyet az aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók igényelhetnek maximum félmillió forintig, ha még nem töltötték be 55. életévüket. Az összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja, a hitelt egy év türelmi idő után 5 éven belül kell visszafizetni.

Magyar Péter tájékoztatása szerint szintén május elsejétől több százezer felsőoktatási hallgatónak nyújthat segítséget, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhetik a rendkívül kedvező kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1-et akár 350 ezer forint értékben.

Emellett május elsejétől meghosszabbították a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határidejét is, a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig, a 2020/2021-es tanév I. félévében december 31-ig. A meghosszabbított igénylési határidőben mód nyílik a korábban igényelt diákhitelek összegének megemelésére is.

Kitért arra is, hogy a péntektől elérhető Diákhitel Plusz terméket igénylők is jogosultak a kormány által 2018-tól bevezetett családtámogatásokra. Ha egy családban 2020. május 1. után megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

A Diákhitel Plusz bevezetésével a Nyelvtanulási Diákhitel igénylési lehetősége péntektől megszűnt, de a mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású Nyelvtanulási Diákhitelek péntektől kamatmentessé válnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)