Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar is készül a járvány utáni fellépésekre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2020. április 24. 17:00
A Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar is készül a járvány utáni fellépésekre
A zenekar tagjai nagy lelkesedéssel gyakorolnak otthon is

Juhász Gergő, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar karmestere

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar

Juhász Gergő, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar karmestere a Gyulai Hírlapnak elmondta, a zenekar tagjai örömmel és nagy lelkesedéssel gyakorolnak otthon is.

– Zenekarunk tagjai mindent megtesznek azért, hogy ott folytathassuk a munkát, ahol az félbe maradt. Az önálló munka nem összehasonlítható a nagy zenekar közös munkájával, ahogy a közös siker élményével sem, de pozitív hatásai is vannak a történteknek, a sok egyéni gyakorlás mindenképpen ezek közé tartozik.

Juhász Gergő elmondta, hogy a zenekar állandó fellépője például a Gyulai Pálinkafesztiválnak, illetve több megyei rendezvényen is rendszeresen szerepelnek.

– Ezek a rendezvények sajnos elmaradnak, vagy későbbi időpontokban rendezik meg azokat, de a közönségünk biztos lehet abban, hogy hamarosan újra hallhatnak és láthatnak bennünket – fogalmazott a karmester.

Schriffert József, a zenekar tagja és menedzsere hozzátette: az év elején több felkérésünk is érkezett a tavaszi időszakra, amiket mi nagy köszönettel el is fogadtunk. A felkészülést új zenei darabok tanulásával el is kezdtük.

– A fellépések mellett terveink között szerepelt több közösségi megmozdulás, például szemétszedés és faültetés. Sajnos ezek is elmaradtak. Minden zenekari tagunkat arra kértünk, hogy maradjon otthon, és gyakoroljon önállóan. A gyakorlással eltöltött időt képekben és videókban dokumentáljuk, amiket, ha lehetőségünk adódik rá, megosztunk a Gyulai Hírlap olvasóival – mondta Schriffert József, aki hozzátette: a járványidőszak után szeretnék bepótolni mindazt, ami ezekben a hetekben elmaradt, a zenekar Facebook-oldalán folyamatosan frissülő hírekkel tájékoztatják a rajongókat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)