Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kupagyőztesen is átrobogtak az Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. március 03. 16:00
A kupagyőztesen is átrobogtak az Amazonok
Agenta Girls Szekszárd FC–Gyulai Amazonok 1-2 (1-1)

Az NB I.-es futsalbajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata az Agenta Girls Szekszárd FC együtteséhez látogatott március 1-jén. Molnár Zoltánné gárdája a friss kupagyőztes otthonában lépett pályára.

Kurai Nikolett szekszárdon is csapata egyik legjobbja volt 

Fotó: Tóth László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Balogh Noémi és Kurai Nikolett. Csere: Szerb Katalin, Sovány Liza, Mázik Flóra és Lázár Aliz. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A szekszárdi gárda a Magyar Kupa megnyerésével melegített a mérkőzésre, ahol 3-4-es arányban múlta felül az Astra Car-Bay Kiskunfélegyháza FC együttesét. A kupaarany begyűjtése után azonban a lendületben lévő gyulai gárdával nézett szembe, amely az előző fordulóban 10-2-re kiütötte miskolci riválisát. A két együttes ebben a szezonban kétszer is megütközött egymással, egy gólzáporos döntetlen mellett, egy 4-2-es fürdővárosi siker szerepel az eredmények között.

Ahogy az a Gyulai Amazonok beszámolójából kiderül, a soros rangadón mindkét fél a védekezésre helyezte a hangsúlyt, nem a leglátványosabb első félidőt produkálva ezzel az idei szezonban.

– Ettől függetlenül helyzetek adódtak mindkét oldalon, a vezetést pedig a hazaiak szerezték meg Lovász Viktória révén, aki a 13. percben szerencsésen ugyan, de bejuttatta a játékszert Palócz Mónika hálójába – áll a beszámolóban.

A fürdővárosi futsaltündérek azonban nem adták könnyen a mérkőzést, így a 18. percben Kurai Nikolett révén sikerült az egyenlítés, aki Balogh Noémi passzát helyezte Szabó Kata kapujába. 1-1.

– A második félidőben feljebb toltuk védekezésünket, ennek megfelelően több lehetőség is adódott előttünk. Sovány Liza a 31. percben szabadrúgásból vágta a labdát a hazaiak hálójába, amely – mint később kiderült – a győzelemért járó három pontot jelentette.

A Gyulai Amazonok csapata újabb sikerével három pontnyi távolságra került a közvetlen rivális WHS-Palmfood Tolna-Mözs gárdájától. A két rivális következő fordulóban vívhatja meg csatáját a tabella negyedik helyéért a tolnai arénában.

– Taktikai játék folyt a pályán, a csapatok tapogatóztak a mérkőzés elején. Akadt a mérkőzésen bőven lehetőségünk, de Palócz Móninak is volt védeni valója. A vezetést ugyan egy szerencsésebb góllal a hazaiak szerezték meg, de végig higgadtak tudtunk maradni, így sikerült megfordítani a találkozót. Örülünk a három pontnak, szeretnénk elcsípni a felsőházas pozíciót – értékelt Molnár Zoltánné.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)