Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Régiós bajnoki címet vívott Anda Milán Hunor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. február 11. 11:00
Régiós bajnoki címet vívott Anda Milán Hunor
A gyulai sportoló kvalifikálta magát az országos döntőbe

Szolnok városa adott otthont a 2019/2020. Tanévi Kelet-Magyarországi Összevont Megyei Párbajtőr Diákolimpia küzdelmeinek február 7. és 8. között. A régiós seregszemlén a gyulai Anda Milán Hunor is a pástra lépett.

 

Fotó: Alföld Vívó Akadémia

A Nicolae Balcescu Román Általános Iskola tanulója a II. korcsoport A jelű kategóriájában kezdte meg a küzdelmeket, amelyben kilenc tőröző kapott helyet. Az Alföld Vívó Akadémián pallérozódó gyulai sportolónak nyolc asszót kellett megvívni a csoportkörben, ahol majd minden ellenfelét két vállra fektette, csupán egyetlen vereséggel érkezett az egyenes kieséses szakaszhoz.

Az egyre feljebb menetelő Anda Milán Hunor egészen a döntőig jutott, ahol az őt korábban legyőző Dékány Patrik várt rá. A szolnoki fiatal a fináléban már nem tudta útját állni a fürdővárosi tőrözőnek, aki ezzel besöpörte a régiós bajnoki címet.

 

 

Fotó: Alföld Vívó Akadémia

A Medgyesi István által felkészítette tőröző ezzel az országos ranglista 20. helyére lépett és készülhet az áprilisi országos döntő küzdelmeire. A Budapesten helyet kapó fináléban 32 sportoló lép a pástra, így igazán színvonalas asszókat láthatnak a szurkolók.

– Milán a vívást négy évesen kezdte a gyulai vívószakosztály színeiben, edzője pedig Winkler Andor volt. Öt év tőrözés után azonban eljött az idő a váltásra, így az Alföld Vívó Akadémia kötelékébe lépett át. A békéscsabai egyesület sok versenyre eljuttatta, amely kiváló lehetőséget biztosított a fejlődésre. A mostani győzelem nekik is köszönhető, hiszen folyamatosan biztatták és segítették Milánt a céljai elérésében, ez is nagyon fontos volt ahhoz, hogy elhiggye, meg tudja nyerni a diákolimpiai küzdelmeket – fogalmazta meg a siker titkát Bognár Andrea, a sportoló édesanyja.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)