Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészségturizmus állt a középpontban a Gyulai Felsőoktatás Napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. január 29. 13:45
Az egészségturizmus állt a középpontban a Gyulai Felsőoktatás Napján
Harmadik alkalommal rendezett konferenciát a Gál Ferenc Főiskola és a gyulai önkormányzat

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulai Felsőoktatás Napja 2020 címmel szervezett konferenciát január 29-én a Gál Ferenc Főiskola és Gyula Város Önkormányzata. A programra háromszáz vendéget hívtak meg, a megjelentek az egészségturizmus szerepéről, fejlesztéséről, aktualitásairól hallgathattak meg előadásokat. 

Homoki Andrea, a főiskola dékánja köszöntőjében kiemelte: az eseményt már harmadik alkalommal rendezik meg. Hozzátette: a tematikát mindig az egyes szakokhoz igazítják. 

Lapunknak azt is elmondta: a konferenciára a főiskolával szoros szakmai együttműködésben dolgozó partnerek mellett egészségügyi intézmények, civil szervezetek és a turisztikai szolgáltatók kaptak meghívást.

Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében Gyula város és a főiskola példaértékű kapcsolatát méltatta, majd kiemelte: a felsőoktatási intézményeknek fontos szerepük van egy város életében, hiszen hozzájárulnak a fiatalok megtartásához és az értelmiség utánpótlásának biztosításához. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere üdvözlő gondolataiban arra tért ki, hogy szép hagyományai vannak a fürdővárosban a tudományos életnek. Mint mondta, a településen több szellemi műhely akad, amelyekkel az önkormányzat szorosan együttműködik. Hozzátette: egy nívós oktatási intézmény komoly szellemi potenciált jelent.

Kovács József, országgyűlési képviselő köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy Gyulán nem mindig volt felsőoktatás, melyhez a környezet és a közeg egyaránt méltó, így köszönet illet mindenkit, akinek annak megvalósításában szerepe volt. 

Kovács Péter, a Szeged–csanádi egyházmegye helynöke hangsúlyozta, hogy az egyháztól nem áll távolt az egészségturizmus.

– Kétezer év óta gyakoroljuk ezt, noha korábban nem turizmusnak hívták, hanem zarándoklatoknak. A több ezer éves tapasztalat, ami egyház tarsolyában van, szintén azt mutatja, hogy az egészség és a lelki egészség szorosan összefügg – mondta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kozma Gábor rektor megnyitóbeszédében kifejtette: az első konferenciájuk témája az egészségtudomány volt, a másodiké pedig a szociális munka és a gyermekvédelmi ismeretek. Kiemelte, hogy mindkét téma rendkívül fontos a társadalom számára.   

A köszöntők után Beke Szilvia főiskolai tanár levezetésével kezdetét vette az első ülésszak, melyen a helyi turizmus fejlesztése mellett, az egészségturizmus nemzetközi és hazai trendjeiről is szó esett. A második ülésszakban a víz, az oxigén és a C-vitamin élettani jelentősége került terítékre, majd a mozgás jelentőségéről és relaxációról tudhattak meg többet a megjelentek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)