Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megállították az éllovast a futsaltündérek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. január 20. 15:00
Megállították az éllovast a futsaltündérek
Gyulai Amazonok–TFSE 2-2 (0-2)

Az NB I.-es futsalbajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata a TFSE-Szertarsport.hu együttesét fogadta január 19-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Molnár Zoltánné gárdája az NB I.-es tabella listavezetőjével nézett szembe.

nagy csatát láthatott a gyulai tornacsarnok közönsége

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Bálint Rebeka és Sovány Liza. Csere: Balogh Noémi, Kurai Nikolett, Mázik Flóra és Szerb Katalin. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A fürdővárosi futsaltündérek a bajnokság ötödik helyéről várták riválisukat, amely a bajnokság listavezetőjeként érkezett a fürdővárosi arénába. A két csapat az őszi párharcok során már találkozott egymással, az októberi derbin a TFSE együttese vihette haza a győzelemért járó pontokat.

Molnár Zoltánné együttese előzetesen elsősorban a kőkemény védekezésében bízhatott, de meg volt a kellő tűzereje is a találkozó eldöntéshez.

Ennek megfelelően a hazai gárda a mérkőzés elején elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ám a gyors kontráknak köszönhetően kíméletlenül le is csapott ellenfelére. Bálint Rebeka két perc alatt kétgólos előnyhöz is juttathatta volna csapatát, de Ősz Csenge mindkét helyzetnél a helyén volt.

A vezető találatot a vendégcsapat szerezte meg, amikor a 11. percben Pádár Anita használt ki egy hazai védelmi megingást és helyezte a játékszert a hosszú sarokba. 0-1.

Az első gól alaposan felkavarta a mérkőzést, a Molnár-csapat felpörgette támadójátékát és egy re többször ért a fővárosi kapu elé. A Fülöp Diána irányította támadások egyre többször ugrasztották talpra a közönséget, ám az éllovas állta a sarat.

A félidő vége előtt egy perccel azonban ismét a vendégek szereztek gólt, ekkor Gruber Brigitta juttatta szerencsésen a hálóba a labdát, mellyel két gólos előnnyel fordulhattak a csapatok. 0-2.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy az a Gyulai Amazonok beszámolójából kiderül, a második félidőben szerkezetet váltottak a vendégek, ettől függetlenül továbbra is a védekezés dominált a fürdővárosiak játékában.

– Rengeteg helyzet adódott az egész mérkőzésen mindkét oldalon, fordulatos volt az egész találkozó, szép cselek, látványos szerelések és helyzetek jellemezték a találkozót – áll a beszámolóban.

A 27. percben aztán megtörte a jeget a lankadatlan energiával támadó hazai együttes, a mezőny legfiatalabb tagja, Mázik Flóra egy látványos gyulai kontra után szerzett szép gólt. A szépítő találat után vérszemet kaptak az Amazonok és még nagyobb vezették támadásaikat. A fővárosi alakulat azonban továbbra is rendkívül szép futsalt játszott, több lehetőséget is kidolgozott, ám a befejezéseknél már hadilábon állt. Ez elmondható a gyulai csapatról is, amely sok kontrát puskázott el a második félidő végén is.

A mérkőzés utolsó találatát azonban a hazaiak szerezték meg, Bálint Rebeka az ellene jogosan megítélt szabadrúgást varrta be Ősz Csenge kapujába. 2-2.

– Az igazságos döntetlenhez hozzá kell fűzni, hogy mindkét csapat lábában benne volt a három pont ezen a napon, de a kapusok teljesítménye kiemelendő volt mindkét oldalon, illetve a már említett gyenge helyzetkihasználás is kellett a pontosztozkodáshoz – olvasható a Gyulai Amazonok értékelőjében.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Az első félidőben nagyon kellett volna a gólszerzés, ilyen kaliberű csapat ellen nem lehet ilyen gyengén kihasználni a helyzeteket.  A lányok nagyot küzdöttek, főleg a második félidőben. Végig fegyelmezetten betartották a lányok azt, amit kértem tőlük. Véleményem szerint igazságos döntetlen született, még ha ellenfelünk előrébb is jár, mint a mi csapatunk. Fontos egy pontot tartottunk itthon, gratulálok a csapatnak – értékelt Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok csapata értékes döntetlennel folytatta tavaszi szereplését, így magabiztosan várhatja a jelenlegi bronzérmes DEAC SNK Kft. elleni hazai fordulót.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)