Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bárki felajánlhatja töves fenyőfáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2020. január 11. 15:00
Bárki felajánlhatja töves fenyőfáját
A Gyulai Kecskefarmon visszaültetik a természetbe a kidobásra ítélt karácsonyfákat

Mostantól bárki leadhatja kidobásra ítélt töves fenyőfáját a Gyulai Kecskefarmon. A civil kezdeményezésről a helyszínen Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere és Püspöki Zsolt ötletgazda árult el részleteket a sajtó képviselőinek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Püspöki Zsolt lapunknak elmondta, január 11-től nyílik lehetősége a gyulai lakosoknak arra, hogy leadják az ünnepekre vásárolt gyökeres karácsonyfákat a Gyulai Kecskefarmon. A kezdeményezés ötlete akkor fogalmazódott meg a tulajdonos fejében, amikor nemrég több fenyő is kipusztult telephelyén.

– Barátaink és ismerőseink már korábban is panaszkodtak, hogy nagyon szívesen vásárolnának töves fenyőt az ünnepekre, ám ezt nem tudják megtenni, mert karácsony után nem tudják a fát hova kiültetni. Ekkor fogalmazódott meg a fejünkben az a gondolat, hogy meghirdetjük az „örökbefogadást”, így pótolva a kertből hiányzó faállományt.

Püspöki Zsolt hozzátette, egészen január végéig várják a felajánlásokat, amennyiben pedig túl sok fenyő érkezik a farmra, úgy azokból a szomszédoknak és a barátoknak is jutni fog.

Alt Norbert örömét fejezte ki, hogy egy újabb civil kezdeményezés járulhat hozzá a város zöldterületeinek növeléséhez és frissítéséhez. Mint azt az alpolgármester kiemelte, a közelmúltban a Dalerd Zrt. és Experience-Bus Kft. felajánlásainak köszönhetően 45 facsemetével gazdagodott a fürdőváros, amelyeket a református újtemető mellett és a Bem József téren ültettek ki.

– A mostani kezdeményezés azért is fontos, mert a farm területén a fenyőfák utógondozása is biztosított lesz – húzta alá Alt Norbert.

A civil összefogáshoz a Gyulai Hírlap is csatlakozott, az ünnepek után odaajándékozott fenyőfát Püspöki Zsolt és Alt Norbert közösen ültette el a farm területén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)