Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jó tárolás titka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2019. december 15. 14:00
A jó tárolás titka
Ne legyen melegebb 6-7 foknál!

 

Fotó: Gyulai Hírlap – pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A karácsonyi kikapcsolódás, pihenés előtt válogassuk át a beraktározott terményeinket!  Sajnos a betegségek sok esetben a felszín alatt húzódnak meg, és ilyenkor kezdik „felzabálni” a kamránkba valókat.

Természetesen ez a gyümölcsökre és a zöldségekre is vonatkozik. Amikor válogatjuk a terményeket – almát, körtét vagy sárgarépát –, és észlelünk bennük egy kis hibát, metsszük ki azt zsebkésünkkel, a jó részeket pedig fogyasszuk el! Fontos, hogy a kinti hőmérsékletet figyelve a tárolóhelyiséget  – lehetőség szerint – rendszeresen szellőztessük! A tároló 6-7 foknál ne legyen melegebb! Ez a hőmérséklet még jó a leandereknek, daturáknak, citromféléknek stb. (Jól megférnek egymással erre a pár hónapra!)

A gyökérzöldségek közül párat kiválogathatunk magnak a szebb, formásabb gyökerek közül. A „Legszebb konyhakertek” zsűrizése közben érdeklődtünk a termelőknél a vetőmagvakról. Kivétel nélkül mindenki a maga által termesztett magot tartotta elfogadhatónak. Szívleljék meg ezt a tanácsot!

Lassan befejeződnek a lombgyűjtések. A komposztra nagyon nagy szüksége van a földünknek, hogy a bomló, korhadó szerves anyag mennyisége biztosítsa az egyenletes talajéletet, mert bizony a termőföldünk így vagy úgy, de élőlény!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM