Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Növendékek koncerteztek a gyulai zeneiskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • KULTÚRA • 2019. november 21. 16:00
Növendékek koncerteztek a gyulai zeneiskolában
Csaknem félszáz diák lépett közönség elé a két nap alatt

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Megtartotta hagyományos félévi hangversenyét a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zene tanszéke az intézmény koncerttermében. November 19-én és 20-án összesen csaknem félszáz növendék lépett közönség elé.

Évek óta hagyomány, hogy mind az első, mind a második félévben az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zene tanszakának hallgatói kiállnak a közönség elé. Általában ez a legjobban teljesítő diákok kiváltsága, a fellépési lehetőséget a fiataloknak ki kell érdemelniük.

A két egymást követő esten szinte az összes olyan hangszer megszólalt az egykori zsinagógában kialakított koncertteremben, amely tanulható az iskolában: zongora, hegedű, cselló, gitár, harmonika, fuvola, furulya, oboa, klarinét, tenorkürt, trombita, tuba, szaxofon, illetve több ütőhangszer. Volt olyan tanuló is, aki az énektudását mutatta be.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A repertoár is igen széles skálán mozgott, hisz a barokktól a kortárs zenéig minden stílust és korszakot átölelt. Bach-művek éppúgy betöltötték a teret, mint a magyar népzenéből merítő 20. századi dallamok. Az is tradíciónak számít a növendékek hangversenyén, hogy a tanulók ilyenkor az általuk legjobban begyakorolt darabot adják elő. Ezúttal jól választottak, hisz mindnyájan nagy sikert arattak, vastapsot érdemeltek.

Az intézmény tanárai és diákjai decemberben nagyszabású karácsonyi hangversenyre várják a minőségi zene kedvelőit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)