Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aponyi Antalnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. november 15. 16:00
Aponyi Antalnét köszöntötték 90. születésnapján
Erzsike néni szerint a hosszú élet titka a család szeretete és összetartó ereje

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Aponyi Antalnét november 15-én Görgényi Ernő polgármester és Tímár Andrea aljegyző. Az ünnepeltnek virággal, emléklappal és tortával kedveskedtek.

Erzsike néniről megtudtuk, hogy Gyulaváriban született 1929. november 16-án. Édesapja gazdálkodó, édesanyja háztartásbeli volt. Édesanyja második házasságából született testvére rendszeresen látogatja őt, a köszöntésen is részt vett.

Az ünnepelt az elemi iskolát Gyulaváriban, a polgárit Gyulán végezte, majd egy évet a Berettyóújfalui Mezőgazdasági Szakiskolában tanult. 1959-ben elvégzett egy kétéves gyors- és gépíró iskolát is, majd körzeti orvosi asszisztensi végzettséget szerzett. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

1960-tól nyugdíjba vonulásáig a gyulavári körzeti orvosi rendelőben dolgozott, majd hatvanéves koráig a Gyulavári Idősek Napközi Otthonában vállalt munkát. Nagyon szerette a betegeket és a munkatársait, és büszke arra, hogy nyugdíjba vonulásakor az Egészségügyi Miniszter elismerő oklevéllel tüntette ki.

Aponyi Antallal 1949-ben kötött házasságot, férje 2003-ban hunyt el. Két gyermekük született, egy fiú és egy lány. Gyermekei négy unokával és négy dédunokával ajándékozták meg.

Erzsike néni mindig is szerette a verseket, a mai napig sokat tud kívülről. Azt is megtudtuk, hogy az ünnepelt szerint a hosszú élet titka a család szeretete és összetartó ereje, az unokák sikereinek öröme, egy újabb dédunokára való vágyakozás, valamint a munka szeretete és a tenni akarás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)