Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pedagógusoknak tartottak előadásokat az iskolai lemorzsolódásról Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. november 13. 11:00
Pedagógusoknak tartottak előadásokat az iskolai lemorzsolódásról Gyulán
A helyiek több jó gyakorlatot is bemutattak a vendégeknek

Intézményi innováció – jó gyakorlatok bemutatása címmel négynapos konferenciát szervezett a fürdővárosban a Gyulai Szakképzési Centrum, a Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnáziuma és az Oktatási Hivatal. A rendezvényt november 12-én nyitották meg. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Mint megtudtuk, a programban huszonöt pedagógus vesz részt Kárpátáljáról és Erdélyből azzal a céllal, hogy segítséget kapjanak, és tapasztalatokat gyűjtsenek arról, hogyan előzhető meg az iskolai lemorzsolódás. Az eseményhez kapcsolódóan worksopokat is tartanak.

Kozmáné Bata Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal szóban forgó projektjének szakmai vezetőhelyettese lapunknak elmondta: előadások, óralátogatások, saját élmények révén igyekeznek a helyi pedagógusok átadni a tudásukat. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Ez a projekt egy szakmai együttműködés a magyarországi és a külhoni magyar tannyelvű intézmények között. Egerben is tartottunk már hasonló konferenciát, akkor magyaroknak, a lemorzsolódásról és a tehetséggondozásról. Utóbbival kapcsolatban is tervezünk egy-egy hasonló programot szervezni a jövőben – emelte ki a szakember. 

A konferencián a szakemberek kis csoportokban, a gyakorlatban is bemutatták azokat a módszereket, amelyekkel javítható az iskolai lemorzsolódás az egyes intézményekben. Mint megtudtuk, a program lényege az olyan kompetenciaterületek támogatása, mint a felelősségvállalás, a vállalkozói szemlélet, a társas készségek és a tanulásra való hajlandóság. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)