Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kardiovascularis betegségekről tanácskoznak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. október 28. 15:00
A kardiovascularis betegségekről tanácskoznak Gyulán
A konferenciát egy határokon átívelő pályázat részeként rendezik meg

A Békés Megyei Központi Kórház és a temesvári városi kórház sikerrel pályázott a „Határokon átnyúló együttműködés kardiovascularis és perifériás érbetegségek prevenciója, komplex ellátása Temes-Békés megyében” című projektre, amelynek második szakmai konferenciáját Gyulán tartják október 28-án és 29-én.

Christodorescu RuxandraOprea Olimpiabecsei lászló és márk lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Becsei László főigazgató főorvos elmondta, hogy a projekt célja a kardiovascularis és perifériás érbetegségek megelőzése és gyógyítása, a nyertes pályázatnak köszönhetően pedig több mint 2,7 millió eurót nyertek a pályázó intézmények, a Békés Megyei Központi Kórház és a temesvári városi kórház.

Mint mondta, a temesvári kórházzal 2017-ben kezdtek el együtt dolgozni, amikor Oprea Olimpia igazgató megkereste őket, hogy pályázzanak a RO-HU Interreg határon átnyúló projekt keretein belül.

Hozzátette: az elnyert 2,7 millió euró fele-fele arányban oszlik meg a két intézmény között, a központi kórházra eső részből szeretnének vásárolni egy korszerű DSA-készüléket, valamint két kardiológiai ultrahangot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Becsei László kiemelte, hogy a kétnapos gyulai konferencia nem az első és nem is az utolsó találkozás, ugyanis Temesvárott már tartottak egy hasonló rendezvényt, ezeken kívül pedig négy munkaértekezletet is tartanak, ahol a két kórház kardiovascularis szakemberei tudnak ismereteket és tudást cserélni.

Oprea Olimpia köszöntőjében hangsúlyozta, hogy remek az együttműködés az intézmények között, majd hozzátette, hogy a határokon átívelő projektek rendkívül értékesek, hiszen összehozzák a szakembereket.

A megjelenteket Márk László kardiológus is köszöntötte. Mint mondta, a kétnapos program célja, hogy előadásokat hallgassnak meg a kardiovascularis betegségekről, Christodorescu Ruxandra projektmenedzser pedig megköszönte a gyulaiaknak a szíves vendéglátást, valamint a lehetőséget, hogy egy ilyen fontos projektnek lehet a koordinátora.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)