Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jól menő üzletembernek adta ki magát a békéscsabai férfi, aki többeket átvert

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. október 10. 09:00
Jól menő üzletembernek adta ki magát a békéscsabai férfi, aki többeket átvert
A Békés Megyei Főügyészség közleménye

Hét rendbeli csalás bűncselekménye miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 65 éves, büntetlen előéletű békécsabai férfi ellen, aki aki magát jól menő üzletembernek kiadva többeket becsapott – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi 2013 óta folyamatosan anyagi gondokkal küzdött, az adóhatóság végrehajtási eljárást folytatott ellene; előbb a kistehergépkocsiját, majd a békéscsabai házát is el kellett adnia, ennek ellenére magát jól menő vállalkozónak, üzletembernek tüntette fel, akinek Romániában vállalkozásai és ingatlanjai vannak.

2013 őszén 300 ezer forint értékben rendelt építőanyagokat egy békéscsabai tüzéptől, de nem fizette ki azokat. 2017-ben elektromos garázskaput rendelt, amelynek ára 550 ezer forint volt, azonban sem a kapu, sem a beszerelés munkadíját nem fizette ki. 2015 decembere és 2017 nyara között több ismerősétől kért kisebb-nagyobb összegeket kölcsön, amelyeket azután szintén nem fizetett vissza. A kölcsönök összegei 120 ezer forinttól és 2 millió forintig terjedtek, egy férfitól pedig 10 ezer eurót – több mint 3 millió forintot – kért egy vállalkozás beindításához.

A vádlott azzal hitegette a sértetteket, hogy romániai ingatlanjának értékesítéséből, egy várható örökségből vagy befektetéseinek nyereségéből fogja a kölcsönöket visszafizetni, erre azonban nem került sor, elérhetetlenné vált a számukra.

A Romániában született férfi a büntetőeljárás meghiúsítása érdekében megpróbált elszökni a hatóságok elől, ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el, így a tárgyalást letartóztatásban várja. A járási ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítvány azzal, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértettek kárának megtérítésére is. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)