Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Babaruha program ötödik születésnapját ünnepelték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. október 05. 18:00
A gyulai Babaruha program ötödik születésnapját ünnepelték
Görgényi Ernő: Gyula egy családbarát város

görgényi ernő köszöntötte az ünneplőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A gyulai Babaruha program 5. születésnapját ünnepelték október 5-én a helyi művelődési központban. A gyulai újszülötteket üdvözlő programot öt évvel ezelőtt indította útjára a városi önkormányzat. A lényege pedig az, hogy a néhány hónapos apróságokat és családjukat virággal, hímzett babaruhával és egy festménnyel lepik meg a városvezetők.
 
A szombat délutáni program Görgényi Ernő polgármester köszöntőbeszédével vette kezdetét. Kiemelte, hogy a  90, 95 és 100 éves helyiek köszöntése mellett a városvezetés számára fontos volt, hogy a legfiatalabb városlakók születését is megünnepeljék valamiképpen.
 
– Az ő megjövetelük egy közösségi ünnep, nem csak a család öröme, hanem az egész városé. Boldogság mindenki számára, ha gyarapszik a város, és egy újabb jövevény érkezik közénk. 2014 áprilisában látogattunk meg először gyermekeket, azóta közel 500 ifjú gyulait köszöntöttünk – emlékezett vissza a városvezető. 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Gyula egy családbarát település. Ezért született meg többek között 2017-ben az a támogatási rendszer, aminek keretében 30 ezer forintot kapnak azokat a családok, ahová kisgyermek érkezik. E mellett kiemelten fontos számunkra az intézmények, játszóterek korszerűsítése is – tette hozzá a polgármester. 
 
Az újszülöttek családjai Póka György festőművész képeit kapják ajándékba. Az alkotó is megjelent az eseményen, aki úgy fogalmazott: fontos volt számára, hogy a sikeres gyulai cím elnyerése után „visszaszolgáltasson” valamit elismeréséből a városnak, a helyi családoknak. 
 
A folytatásban a gyermekek és a szülők számára készültek szórakoztató programokkal, értékes előadásokkal. A nap fénypontja a tortaosztás volt. A rendezvényen játszóház, kézműves foglalkozás, lufi és vattacukor is várta a legkisebbeket. A rendezvényt a Németvárosi Gumiklinika is támogatta.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)