Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lendületben maradt, és az élre állt a Berényi-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. szeptember 03. 10:30
Lendületben maradt, és az élre állt a Berényi-csapat
Gyulai FC-Termál–Nagyszénás SE 2-1 (1-1)

A Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában a Gyulai FC-Termál csapata a Nagyszénás SE együttesét fogadta augusztus 31-én. Berényi Tibor gárdája két sikeresen megvívott rangadó után szeretett volna továbbra is lendületben maradni.

kiélezett mérkőzés végén állt az élre a gyulai együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

Gyulai FC-Termál: Kajári, Nagy S., Zsömbörgi, Kukla, Bagyinszki, Bozsó (Rácz), Bojtos (Repisky), Pilán (Nagy G.), Radics és Szabó (Hoffmann). Csere: Harman, Patkás és Barthalos. Vezetőedző: Berényi Tibor.

A haza gárda az első fordulóban egy kőkemény rangadón győzte le a Szarvasi FC 1905 együttesét, majd a tavalyi bajnok Békéscsaba 1912 Előre II. otthonában játszott győzelmet érő döntetlent. Berényi Tibor előzetesen elmondta, hogy jó játékosok képviselik a nagyszénási együttest, amely a villámgyors csatársorával okozhat meglepetést az ellenfeleknek.

– Jó játékosok alkotják a következő riválisunkat, amely a kondorosi együttes megszűnésével igazolni is tudott a nyáron. A villámgyors csatársoruknak köszönhetően elsősorban kontrajátékra rendezkednek be, azonban ha a saját játékunkat tudjuk játszani, labdákat tudunk szerezni és azokból gyors támadásokat vezetni, akkor nem lehet probléma ezen a mérkőzés sem – értékelt a mérkőzés előtt a gyulai vezetőedző.

A Nagyszénás SE csapata nem kezdte ugyan jól a bajnokságot, ám hatalmas küzdeni tudásról tett eddig mérkőzései során tanúbizonyságot. A tavalyi bajnokság ötödik helyezettje mindkét eddigi mérkőzésén döntetlent játszott ellenfeleivel, ám mindkét esetben hátrányból egalizálta a találkozót. A nagyszénási gárda erejét kiválóan példázza az, hogy a tavalyi aranyérmes békéscsabai együttes ellen három gólos hátrányból tudott talpra állni.

Az aktuális párharcot a hazai gárda kezdte jobban, a hetedik percben Czirok bólintott egy beadást a kapusba, megadva ezzel a kiélezett derbi alaphangját. Egy perccel később ismét Czirok volt a főszereplő, ám lendületes betörése ismét elakadt a vendégek hálóőrében.

A 9. percben aztán érkezett a meglepetés, amikor a vendégek egy labdaszerzést követően lerohanták a gyulai védelmet, amelyből Nagy talált be Kajári kapujába. 0-1.

A fürdővárosi együttes számára kétszeresen is fontos volt, hogy megszerezze a három pontot, hiszen tartani akarta a meggyőző sorozatot, illetve sikerrel szeretett volna hangolni a következő fordulóban érkező listavezető elleni derbire.

A folytatásban igazi adok-kapok alakult ki, mindkét együttes tesztelte az ellenfél védelmét, ám egyik gárda sem tudott gólt szerezni. A legközelebb a gólhoz a Nagyszénás SE állt 19. percben, ám labda elhalt Kajári kapus kezében. A válaszra a 33. percig kellett várni, amikor Bojtos fejelte a felső lécre Zsömbörgi ívelését.

Az első játékrész végére szinte teljesen átvette az uralmat a játék felett a gyulai gárda, amely sorra dolgozta ki helyzetit. A szögletekből érkező labdákra lecsapó fürdővárosiak rendre csak centikre voltak a gólszerzéstől.

A 46 percben aztán beérett a gól, amikor a futószalagon érkező letámadások egyikének végén Czirok bólintott a nagyszénási kapuba. 1-1.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

A második félidőt is gyulai gárda kezdte jobban, az egymást követő támadásoknak köszönhetően az 50. percben át is vette a vezetést, amikor hatoson belül ide-oda pattogó labdát Bozsót vágta az ellenfél kapujába. 2-1.

A gól után is folytatódott a néha túl keménynek bizonyuló játék, amelynek a 63. percben lett meg a következménye, amikor Rafaj megkapta második sárgalapját, így elhagyni kényszerült a pályát. A kiállítás azonban csak feltüzelte a vendégeket, akik hősiesen próbáltak ismét talpra állni.

Berényi Tibor együttese több esetben is lezárhatta volna a párharcot, ám egyik lehetőséget sem tudta gólra váltani, így a mérkőzés végéig nyílt volt az összecsapás végkimenetele.

– Azt kaptuk a nagyszénási csapattól, amire számítottunk, harcias, néhol durva belépőkkel tarkított mérkőzés volt. Sok könnyűnek tűnő passzt rontottunk el az elején, egy ilyen labdaeladásból büntetett is az ellenfél, de nem estünk össze, mentünk előre és a félidő előtt egyenlíteni is tudtunk. A második játékrészben sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de a harmadik gólt, amivel le tudtuk volna zárni a mérkőzést nem tudtuk megszerezni. Izgalmassá tettük a meccset, küzdeni kellett a végéig. Köszönjük a népes publikumnak a biztatást, dolgozunk tovább, hogy minél jobb eredményekkel megháláljuk szurkolóink bizalmát – értékelt Berényi Tibor.

A Gyulai FC-Termál csapat megszerezte második győzelmét a bajnokságban, így a tabella tetejéről várhatja a nagyot zuhanó egykori éllovast.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)