Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a tanévet az Erkel Ferenc gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. szeptember 02. 09:00
Megnyitották a tanévet az Erkel Ferenc gimnáziumban
108 kilencedikes kezdi meg a tanulmányait az intézményben

Megnyitották a tanévet az Erkel Ferenc gimnáziumban szeptember 1-jén, ahol 108 kilencedikes kezdi meg a 2019-20-as tanévet. Az ünnepségen köszöntötte a megjelenteket Görgényi Ernő polgármester, valamint az intézmény nemrégiben kinevezett igazgatója, Zámori Ida is.

tanévnyitó ünnepséget tartottak az erkel ferenc gimnáziumban

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az ünnepségen elsőként Görgényi Ernő köszöntötte a diákokat és a megjelenteket. Mint mondta, egy tanévnyitó különleges alkalom, hiszen minden diák számára új lehetőségeket tartogat a tudás megszerzésének és a kapcsolatok kialakításának kalandos világában.

Kiemelte: az évnyitó korszakos jelentőségű állomás a gimnáziumot most kezdő kilencedikesek életében, akik az élet első nagy téttel járó választásán vannak túl a középiskola kiválasztásával.

Hozzátette: talán néhány diákban még mocorog a kérdés, hogy jól választott-e, amelyre csak az idő adhat választ, de ő megelőlegezi az igenlő választ, hiszen – mint fogalmazott – aki az Erkel Ferenc gimnáziumot választja, az nagyon jó döntést hoz, az intézményben ugyanis képzett szakemberek nemzedékei szerezték már meg azt a tudást, amelyet felhasználva sikerese életpályát tudtak felépíteni.

– Az iskola számára is különleges alkalom minden tanévnyitó, hiszen egy intézménynek minden tanévben meg kell küzdenie a jó hírnevéért. Nincs örökre megszerzett dicsőség, az eredményekért újra és újra meg kell küzdeni – fogalmazott a városvezető.

– A mai tanévnyitó nem csupán különleges alkalom, hanem új esély is arra, hogy az intézmény erősebbé váljon és jobban összekovácsolódjon: az új esély az új igazgató személyében jelent meg – mondta Görgényi Ernő.

 

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Hangsúlyozta: a város képviselő-testülete és az iskolát fenntartó Gyulai Tankerületi Központ közösen döntött úgy, hogy az Erkelnek új igazgatóra van szüksége, aki érti, megbecsüli és szereti az intézmény értékeit, valamint szívvel-lélekkel áll neki a munkának, mindezeken felül pedig kellő határozottsággal képes fellépni az iskola érdekében.

Zámori Ida személyében olyan tapasztalt vezető pályázott az tisztségre, aki egykori erkeles diákként érti, megbecsüli és szereti a gimnázium értékeit és hagyományait, határozott vezetőként pedig szívvel és lélekkel kezdi a rá váró munkát az Erkel Ferenc gimnázium első női vezetőjeként.

A városvezető elmondta, hogy az igazgató már bizonyított a Dürer Albert általános iskola vezetőjeként, ezért is bírja a grémium, a tankerület és a minisztérium egyöntetű támogatását.

A folytatásban a diákok adtak rövid műsort, majd Zámori Ida mondta el megnyitóbeszédét, amelyben felidézte, hogy mit jelentett számára az első tanévnyitó ünnepség még diákként, majd a tanulókhoz szólt.

– Szeptember 2-án egy új tanév veszi kezdetét abban a nagymúltú gimnáziumban, amely biztos alapokon állva viseli közel hetven éve Erkel Ferenc nevét. Személyisége és életműve példa mindannyiunk számára, különösen egy olyan világban, ahol a fiataloknak nehéz megtalálniuk a biztos útbaigazítást rejtő, a boldog felnőtt élet felé vezető utat.

 

zámori ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– A gimnázium több évtizede bizonyítja, hogy az Erkel egy olyan – mai divatos szóval élve – márkanév, amely történelmével, hagyományaival és kiváló eredményeivel a rangos gimnáziumok sorában foglal helyet – mondta az igazgató a szülőknek címezve. – Ugyanakkor képessé kell tenni arra a szerepre is, amelyet jövőnek nevezünk.

Aláhúzta: feladatuk a társadalmi és emberi értékek közvetítése mellett az, hogy bővítsék és mélyítsék a tanulók tudását. A minőségi oktatás biztosítása számukra azt jelenti, hogy a fiatalok az érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelő kompetenciákat kapnak, amelyek lehetővé teszik a felsőoktatásban való továbbtanulást.

A kilencedikesek számára elmondta, hogy ezernyi új kihívás és feladat előtt állnak, de támogatni fogják őket, a végzősöknek címezve pedig kiemelte, hogy nekik kell kijelölniük azt az utat, amely elvezeti a fiatalokat a sikerhez.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)