Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Suliindító buliba várták a gyerekeket a gyulai várnál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 01. 10:00
Suliindító buliba várták a gyerekeket a gyulai várnál
A rendezvény keretében a Vegyél eggyel többet! jótékonysági akciót is lezárták

Suliindító bulit tartottak augusztus utolsó napján a gyulai várnál a Regionális Wellness Egyesület és a Védő Burok Közhasznú Egyesület szervezésében. A rendezvény keretében a Vegyél eggyel többet! elnevezésű jótékonysági akciót is lezárták, melyen tanszeradományokat gyűjtöttek a rászoruló diákoknak. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Beke Szilvia, a Regionális Wellness Egyesület elnöke lapunknak elmondta: a programot három évvel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyár utolsó napján még egy nagyot bulizhassanak, játszhassanak a diákok, és újult erővel vághassanak neki a tanévnek.

– Idén is folytatódott a Vegyél eggyel többet! akciónk, mellyel a hátrányos helyzetű gyerekeknek igyekeztünk segíteni. Mintegy száz családnak tudtunk tanszereket adni az idei tanév előtt.

Beke Szilvia köszöntőjében kiemelte: reméli, hogy évek múlva is lehetőségük lesz megrendezni a nyár végi programot.

 

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő és Beke Szilvia Egyesületi elnök

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő üdvözlő gondolataiban hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára is fontosak a hasonló események. 

– Iskolakezdés előtt a rászorulóknak 6000 forintos iskolakezdési támogatás jár, emellett a gyermekek étkeztetését is támogatja önkormányzatunk, a külterületen élők számára pedig iskolabusz-szolgáltatás is rendelkezésre áll – ismertette a képviselő, aki jó kezdeményezésnek nevezte a Vegyél eggyel többet! akciót.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A folytatásban terápiás kutyák és gazdáik tartottak bemutatót, majd Király Dominik játszott klarinéton. A rendezvény ideje alatt a legkisebbeknek több lehetősége is volt a szórakozásra. A szervezők többek között arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal várták őket, és a gyermekkönyvtárba való beiratkozás is a program része volt.  Az arra vállalkozók ügyességi feladatokat teljesíthettek, mellyel iskolai eszközöket nyerhettek. 

A helyszínen az egészség is szerepet kapott: ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon lehetett részt venni, és a nemrégiben megyei összefogással megvásárolt koraszülött-mentőautót is megtekinthették az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)