Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felhőszakadásra és zivatarra figyelmeztetnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. augusztus 14. 09:57
Felhőszakadásra és zivatarra figyelmeztetnek
Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Forrás: met.hu

Felhőszakadás és zivatar veszélye miatt több megyére – köztük Békés megyére is – elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggel. 

Az előrejelzések szerint, az ország középső területei mellett keleten is több helyen valószínűek zivatarok, miközben északnyugaton, nyugaton egyre nagyobb területen eső váltja fel a zivatartevékenységet. A zivatarokat felhőszakadás, néhol viharos, 60–80 km/órás szél és jégeső is kísérheti.

Napközben fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok délután már inkább csak a délkeleti megyékben és a Tisza vonalában fordulhatnak elő. 

Az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat–északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 mm-t meghaladó csapadék, az Északi-középhegység térségében pedig még ennél is nagyobb mennyiség hullhat.

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon gyakran erős, időnként viharos, akár 60–65 km/órás szél is előfordulhat, Sátoraljaújhely térségében pedig az északi szelet időnként 70 km/óra fölötti lökések kísérhetik – figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)