Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Túlsúlyos kamionokkal és hamis vezetői kártyával fuvaroztak sódert

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. augusztus 03. 10:00
Túlsúlyos kamionokkal és hamis vezetői kártyával fuvaroztak sódert
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Túlsúlyos kamionokat kapcsoltak le a rendőrök augusztus 2-án Békéscsaba határában, az egyik sofőr ráadásul nem a saját vezetői kártyáját használta – írta meg a police.hu.

 

Forrás: police.hu

A járműveket a délelőtti órákban állították meg a rendőrök a 44-es főúton, az intézkedés során elkérték a szállítóleveleket és a kamionok okmányait. A rendőröknek feltűnt, hogy a pótkocsikon lévő sóder szemmel láthatólag is több, mint ami a szállítóleveleken szerepel. A társszervek segítségével tengelysúly-mérést végeztek, amelyből kiderült, hogy a mennyiség majdnem duplája a jelzettnek és mindkettő jóval meghaladta a közúton engedélyezett határértéket.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy az egyik sofőr egy olyan vezetői kártyát használt, amely nem a saját nevére volt kiállítva, így a tachográf nem az ő pihenő- és vezetőidejét regisztrálta. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja, még egyikük ellen közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)