Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kezeltesd a derékfájdalmad a Gyulai Várfürdőben!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2019. július 10. 15:00
Kezeltesd a derékfájdalmad a Gyulai Várfürdőben!
A gerinc-rendellenességek egyik legjellemzőbb tünetére vízi és szárazföldi kezeléseket is felírnak

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Legalább tíz-tizenöt fürdőgyógyászati kezelésen kell részt vennünk ahhoz, hogy megszabaduljunk a derékfájdalmunktól – mutatott rá dr. Zahorán Ágnes, a Gyulai Várfürdő gyógyászati részlegének vezetője.  

Lapunk nemrég indult új sorozatának második részében azokról az ellátásokról lesz szó, amelyeket a gerinc-rendellenességek egyik legjellemzőbb tünetére szoktak felírni a fürdőben. 

Mint azt korábban megírtuk, félévente tizenöt fürdőgyógyászati kezelést vehetnek igénybe tb-támogatással azok, akik valamilyen krónikus reumatológiai vagy mozgásszervi betegségben szenvednek.

A kezeléseket reumatológiai, ortopédiai és rehabilitációs szakrendelésen is felírhatják, ezekhez a vizsgálatokhoz beutaló szükséges. Aki a várfürdő orvosi rendelőjét keresi fel, annak nem kell beutalót kérnie, a leleteit azonban magával kell vinnie.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Derékfájdalom esetén elsőként masszázzsal lazítják el a páciens izmait a fürdő gyógyászati részlegén. Dr. Zahorán Ágnes elmondta: ezzel oldják az izomfeszülést, amelyet a fájdalom idéz elő. A szárazföldi és a vízi gerinctorna szintén fontos része a kezelésnek, mindkettő azoknak a törzsizmoknak a megerősödését segíti elő, amelyek a gerincoszlopot tartják.

A vákuumos interferenciakezelésnek vérkeringés-fokozó hatása van, ezzel hatékonyan csökkenti a fájdalmat, továbbá javítja az oxigenizációt, és felgyorsítja a regenerációs folyamatokat – ismertette a szakember.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A súlyfürdő szintén hatékony része a terápiának, hiszen általa eltávolíthatók egymástól a porckorongok, így megnyújtható a gerincoszlop – fejtette ki a reumatológus szakorvos.

Dr. Zahorán Ágnes arra is felhívta a figyelmet, hogy az első kezelések után a páciensek fáradtnak, levertnek érezhetik magukat. A szaknyelv által fürdőreakciónak nevezett állapot teljesen természetes – mutatott rá.

GYULAI HÍRLAP • 2019. július 10. 14:21
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)