Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Füstölők miatt történt kisebb baleset az Almásy-kastély Török tornyában, az épületben nem keletkezett kár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. július 06. 23:52
Füstölők miatt történt kisebb baleset az Almásy-kastély Török tornyában, az épületben nem keletkezett kár
A kiállított installáció kezdett izzani

Kisebb baleset történt a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Török tornyában szombat este, egy időszaki kiállítás megnyitója után – tájékoztatta lapunkat közleményében Fábián Tamás, az Erkel Ferenc NKft. kommunikációs vezetője.

Mint írta, a tárlaton szereplő installáció, egy fa kérge kezdett izzani, feltehetően a törzsben elhelyezett, egyébként kereskedelmi forgalomban kapható, távol-keleti füstölők miatt.

Mivel a kiállított tárgyat a kastély munkatársai folyamatosan felügyelték, még a tűz keletkezése előtt, a kéreg izzásakor porral oltóval fújták le azt, így meggátolták, hogy valóban tűz keletkezzen – tette hozzá.

Közölte: a teljes biztonság érdekében a dolgozók riasztották a tűzoltókat, akik egy járművel érkeztek a helyszínre, és az újbóli gyulladás megelőzése érdekében tett intézkedéseket követően a porral oltás után hátramaradt oltóanyag kiszellőztetésében segédkeztek.

Hangsúlyozta: a balesetben személyi sérülés nem történt, az épületben semmilyen kár nem keletkezett.

Azt is megjegyezte: „a tűzoltóautó jelenlétére összegyűlt kisebb tömeg és a szakemberek intézkedéséről készült fotók gyors posztolása miatt a történteknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja”.

A Török torony takarítása miatt az időszaki tárlat hétfőtől látogatható – tájékoztatott a kommunikációs vezető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)