Ahogy Kiss Szabolcstól, a Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetőjétől megtudtuk, az idei program a korábbiaktól abban tért el, hogy most minden jelentkezőnek gulyáslevest kellett készítenie, amelyet szakmai zsűri bírált el.
Kiss Szabolcs köszöntőjében hangsúlyozta: ez a negyedik alkalom, amikor ilyen programot szerveznek a városban és minden évben egyre többen vesznek részt az eseményen, amely így elérte korábban kitűzött célját.
Hozzá csatlakozva Alt Norbert alpolgármester kiemelte, hogy ezt a programot azzal a céllal indították útjára, hogy a szociális intézmények ne csak olyan helyek legyenek, ahol az idősek reggeltől délutánig eltöltik az időt, hanem olyan közösségek alakuljanak ki, amelyek valóban tartalmas, szórakoztató programokon vehetnek részt.
A rendezvény során kiderült, hogy az általunk megkérdezett csapatok mindegyike hagyományos recept szerint készíti a gulyáslevest és mindannyian egyetértettek abban, hogy a jó gulyáslevesnek semmi speciális titka nincs, csak jó alapanyagokból, gondosan kell elkészíteni az ételt, időt hagyva annak is hogy a lassú főzés során az ízek összeérjenek.
A résztvevő csapatoknak délig dolgozhattak az ételeken, majd a zsűri körbejárt és pontozta a fogásokat. Az ítészek nemcsak az ételek ízét értékelték, hanem a tálalást, a gondos előkészítést és még a csapatok megjelenésért is lehetett plusz pontokat szerezni.
A délutáni eredményhirdetésig az ellátottak zenés táncos műsorát élvezhették az egybegyűltek, majd 14 órakor zárják le a programot az eredményhirdetéssel.