Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Juniálissal köszöntötték a nyarat a gyulai idősek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. június 20. 13:00
Juniálissal köszöntötték a nyarat a gyulai idősek
A színes programok mellett főzőversenyt is tartottak a nap folyamán
Idén is megtartották az idősek juniálisát a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központban. A június 20-i esemény középpontjában ebben az évben is a főzőverseny volt, amelyen a helyi intézmények csapatai mérték össze tudásukat.

a résztvevőket kiss szabolcs köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy Kiss Szabolcstól, a Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetőjétől megtudtuk, az idei program a korábbiaktól abban tért el, hogy most minden jelentkezőnek gulyáslevest kellett készítenie, amelyet szakmai zsűri bírált el.
 
Kiss Szabolcs köszöntőjében hangsúlyozta: ez a negyedik alkalom, amikor ilyen programot szerveznek a városban és minden évben egyre többen vesznek részt az eseményen, amely így elérte korábban kitűzött célját. 
 
Hozzá csatlakozva Alt Norbert alpolgármester kiemelte, hogy ezt a programot azzal a céllal indították útjára, hogy a szociális intézmények ne csak olyan helyek legyenek, ahol az idősek reggeltől délutánig eltöltik az időt, hanem olyan közösségek alakuljanak ki, amelyek valóban tartalmas, szórakoztató programokon vehetnek részt.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A rendezvény során kiderült, hogy az általunk megkérdezett csapatok mindegyike hagyományos recept szerint készíti a gulyáslevest és mindannyian egyetértettek abban, hogy a jó gulyáslevesnek semmi speciális titka nincs, csak jó alapanyagokból, gondosan kell elkészíteni az ételt, időt hagyva annak is hogy a lassú főzés során az ízek összeérjenek.
 
A résztvevő csapatoknak délig dolgozhattak az ételeken, majd a zsűri körbejárt és pontozta a fogásokat. Az ítészek nemcsak az ételek ízét értékelték, hanem a tálalást, a gondos előkészítést és még a csapatok megjelenésért is lehetett plusz pontokat szerezni. 
 
A délutáni eredményhirdetésig az ellátottak zenés táncos műsorát élvezhették az egybegyűltek, majd 14 órakor zárják le a programot az eredményhirdetéssel.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)