Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Cegléden sportoltak a Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 07. 11:00
Cegléden sportoltak a Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub tagjai
A Szépkorúak Sportfesztiválján jártak a fürdővárosi örökifjak

Cegléd városa adott otthont a Szépkorúak Sportfesztiváljának június 5-én. A Gubody Parkban megtartott Mozgás- és Életmód Napon a Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub is képviseltette magát.

Cegléden sportoltak a gyulai szépkorúak

Fotó: Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub

A Magyar Szabadidősport Szövetség több éve tartja meg a szépkorúakra szabott mozgásformákat felsorakoztató rendezvényét az Alföld kapujának is nevezett városban. Ahogy azt Mindzsák Erzsébet, a fürdővárosi egyesület elnöke elmondta, már több éve vesznek részt a testi-lelki-szellemi felfrissülés egész napos rendezvényén.

– Az idén több klub csatlakozott hozzánk. Az eső miatt az előző évekhez képest korlátozottak voltak a mozgásformák, mivel beszorultak a résztvevők a sportcsarnokba. Miután elállt az eső, helyre állt a tervezett lebonyolítási forma a sportcsarnokot övező park területén.

 

 

Fotó: Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub

A sportnapon több mint negyven, kifejezetten a szépkorúakra szabott mozgásformával várták a nyugdíjas résztvevőket. Az egész napos rendezvényen többek között gerinctorna, tánc, fitball, snookball, gördülő járművek, népi játékok, ütős, célzó és dobó játékok, ügyességi feladatok szerepelt.

A szervezők ösztönzésül öt korcsoportban, férfi-női kategóriában értékes ajándékkosarakkal jutalmazták a nap végén az első három helyezetteket, valamint a szerencsések a nap folyamán többször is értékes díjakkal gazdagodhattak, amelyek sorsolás útján kerültek gazdáikhoz.

 

 

Fotó: Gyulai Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub

Mindezek mellett még szűrővizsgálatokkal, életmód tanácsadással várták a rendezvényre érkezőket, de aki akarta, kipróbálhatta a város termálvizét is, ahová ingyenesen várták a résztvevőket.

A gyulai klub kiválóan teljesített a mozgásfesztiválon, hiszen a testi-lelki felfrissülés és a kikapcsolódás mellett értékes díjakkal is gazdagodhattak. A női mezőnyben a szarvasi Fazekas Mária első helyezést ért el, a férfiaknál a kétegyházi Zalai József a képzeletbeli dobogó első fokára állhatott, a gyulai Kocziha György pedig ezüstérmes helyen végzett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)