Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ötödik helyen zártak a gyulai futsaltündérek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. május 28. 13:30
Az ötödik helyen zártak a gyulai futsaltündérek
Miskolci Vénusz–Gyulai Amazonok 2-5 (1-3)

Az NB I.-es futsalbajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Gyulai Amazonok csapata a Miskolci Vénusz gárdájához utazott május 26-án. Az ötödik helyért folyó csata két nyert mérkőzésig tartott, így Molnár Zoltánné együttesének esélye volt arra, hogy lezárja a helyosztó csatározásait.

az ötödik helyen zárta bajnokságot a gyulai csapat

Fotó: Tóth László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Bálint Rebeka és Kurai Nikolett. Csere: Sovány Liza, Mázik Flóra és Szerb Katalin. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A fürdővárosi futsaltündérek várták kedvezőbb helyzetből az aktuális párharcot, hiszen az első mérkőzésen 5-2-es győzelmet arattak riválisuk felett. A Molnár-csapatnak a két megnyert mérkőzésig tartó versenyfutás második találkozóján komoly esélye nyílt arra, hogy bebiztosítsa a bajnokság ötödik pozícióját.

A gyulai gárda azonnal magához ragadta a kezdeményezést, azonban Ádám Anna sokáig állta a sarat a hazai kapuban. A harmadik percben azonban nem bírta tovább a miskolci védelem, amikor Kurai Nikolett verte meg ellenfelét egy az egyben, a kapussal szemben pedig nem hibázva helyezte a játékszert a hálóba. 0-1.

A fürdővárosi támadósor nem vett vissza tempójából, amelynek eredményeképpen a 9. percben Sovány Liza duplázta meg az előnyt, aki Fülöp Diána passzát értékesítette. Három perccel később Mázik Flóra harcolt ki egy látványos gólt. 0-3.

A félidő vége előtt szépített a hazai csapat, akik végig küzdve igyekeztek veszélyeztetni a vendégek kapuját. A 14. percben Berki Dzsesszika jó ütemben érkezett a hosszú oldalon, ezzel visszahozva a reményeket csapatának.

A második játékrészben sem változott a játék képe, az első félidei iramból azonban mindkét csapat visszavett. A nem túl látványos félidő elején Bálint Rebeka szerzett szép gólt a 26. percben, majd Visnyánszki Dalma a 32. percben varrta a labdát a rövid felsőbe. Ugyanebben a percben Sovány Liza megszerezte saját maga második, csapata ötödik gólját, mellyel el is dőlt a találkozó.

A tavalyi évhez hasonlóan a 2018/2019-es évben is az 5. helyet szerezte meg a Gyulai Amazonok női NB I-es futsalcsapata. A Gyulai Amazonok csapata kettős győzelemmel harcolta ki a tabella 5. helyét a Miskolci Vénusz ellen, miután a hazai 5-2-es siker után idegenben is 2-5-re diadalmaskodni tudott ellenfele felett.

– Idényvégi formát mutatva, szép gólokat szerezve sikerült megszerezni kettős győzelemmel az 5. helyet az NB I-ben. Egész évben szépen dolgoztak a lányok, jövőre szeretnénk a felsőházat megcélozni. Gratulálok mindenkinek ehhez a sikerhez, jöhet a megérdemelt pihenő – értékelt Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)