Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan megkezdődhet a Vár utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. május 24. 10:00
Hamarosan megkezdődhet a Vár utca felújítása
A lakók 2,2 millió forinttal járulnak hozzá a beruházáshoz

Lakossági fórumot tartottak a Vár utca közelgő felújításáról május 23-án. A megbeszélésen a lakók Görgényi Ernő polgármesterrel, Kiss Szabolcs önkormányzati képviselővel, Molnár Csabával, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetőjével, illetve Szilágyi Szilárddal, a kivitelező Innoconsys Kft. képviselőjével tárgyalták meg a részleteket.

fórumot tartottak az utca felújításáról

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiss Szabolcs elmondta: a Vár utca a kezdetek óta egy makadámút, viszont a lakóközösség összegyűjtött egy nagyobb összeget annak érdekében, hogy az úttestet felújíthassák, a kezdeményezéssel pedig felkeresték a város önkormányzatát.

A képviselő hangsúlyozta, hogy természetesen azonnal az ügy mellé álltak, valamint hozzátette, hogy becsülendő, ha egy lakóközösség pénzt és időt áldoz arra, hogy az utcájuk rendben legyen.

Lukács Sándor, a lakók képviselője hangsúlyozta: remélik, hogy minél hamarabb elkezdődnek a munkálatok, hiszen a Vár utcán nyaranta nagy a forgalom, mivel több apartman is található a környéken, így mindenkinek az érdeke, hogy rendezett legyen a szakasz.

A terveket Molnár Csaba mutatta be, mint mondta, a Vár utca első szakasza már rendelkezik szilárd aszfaltburkolattal, ez természetesen megmarad. A szakasz többi részén csak szórt útalap van, itt építenek majd új utat, illetve térburkolatos járdát, valamint újraaszfaltozzák a bejárókat is.

 

lukács sándor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az utcában 96 méter hosszan lesz aszfaltozás, az új út 2,6 méter széles lesz. A menetirány szerinti jobb oldalon süllyesztett szegély lesz, a másik oldalon k szegély, majd egy bizonyos ponttól szintén süllyesztett szegéllyel látják el az utat.

Az osztályvezető elmondta, hogy a felújítással együtt kiépítik a Vár utcában a csapadékvíz-elvezető rendszert is. A beruházás nagyságrendileg 16,3 millió forintba kerül, amelyhez a lakossági hozzájárulás 2,2 millió forint.

Kiss Szabolcs és Szilágyi Szilárd hozzátették, hogy a napokban bejárást tartottak a helyszínen, ez után arra jutottak, hogy akár a jövő héten is elindulhat a kivitelezés. A szerződés szerinti befejezési időpont október 22-e.

 

a terveket molnár csaba mutatta be

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A lakók kérdése után kiderült, hogy a munkát a csapadékcsatornák kiépítésével kezdi a kivitelező, és hozzávetőlegesen három hétig nem lehet majd autóval közlekedni az utcában. Felvetődött a parkolás kérdése is. Ennek kapcsán a Coop áruház környékét javasolták, hiszen ott ingyenes a parkolás.

A megbeszélés további részében a lakók egyeztették a felmerült kérdéseket, valamint ötleteket a jelenlévőkkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)