Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Csiszér-Gép Favágói nyerték a fakitermelő derbit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. május 06. 15:30
A Csiszér-Gép Favágói nyerték a fakitermelő derbit
Pósteleken rendezték a Stihl Országos Fakitermelő Versenysorozat első állomását

Póstelek adott otthont Stihl Országos Fakitermelő Versenysorozat idei első állomásának, május 1-jén. A seregszemlén az alföldi régió tizenhárom csapata mérhette össze tudását.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A dél-alföldi regionális megmérettetésen tizenhárom csapat küzdött meg egymással. A tét nem volt kicsi, hiszen a legjobbak bejuthattak a szeptemberi országos döntőbe. A 2001 óta minden évben megrendezett versenysorozattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, ezért mindent meg kell tenni a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében.

Ahogy azt az erdo-mezo.hu internetes portál írja, a megmérettetés három, illetve az első fordulóban négy pályán zajlott, minden csapat egyszer ragadhatott szerszámot, és egyszer cserélhetett láncot, így hibázási lehetőség nem volt a kissé hűvös pósteleki majálison.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Csiszér Attilától, a szervező Csiszér-Gép Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a versenyt első helyén a Csiszér-Gép Favágói néven futó csapat végzett, a másodikként a Nyírerdő Zrt. – Mopi-Trade Kft. zárta a megmérettetést, míg a bronzérmet a Pilisi Parkerdő Zrt. Ráckevei Erdészetének favágói gyűjtötték be. A csapatok közül a Dalerd Zrt. – Nagy István, a Szentesi Tűzoltók és a Bedős Kisfiúk gárdái készülhetnek az országos döntő feladataira.

GYULAI HÍRLAP • 2019. május 06. 15:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)