Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Becsy András lesz a vendége a gyulai könyvtárnak a magyar költészet napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2019. április 06. 08:20
Becsy András lesz a vendége a gyulai könyvtárnak a magyar költészet napján
Az április 11-i eseményen az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. versíró pályázatára beérkezett alkotásokat is értékelik

A magyar költészet napja alkalmából Becsy András lesz a vendége a gyulai könyvtárnak április 11-én, csütörtökön 17 órától. A költő azt is vállalta, hogy az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. versíró pályázatának alkotásait értékeli, a díjazottaknak pedig átadja az elismeréseket. 

A versek ritkán jutnak el hozzánk. Hétköznapi tapasztalat, hogy a regények és a filmek hamarabb találják meg az embert, s bár a versek többnyire rövid idő alatt elolvashatók, vagy egy-egy értő előadásban meghallgathatók, mégis kisebb részét adják élményeinknek. Pedig nagyszerű költőink voltak, vannak, s míves versek közül választhatunk, ha kikapcsolódásra, elmélkedésre vágyunk.
 
A magyar költészet napja mindig jó alkalom arra, hogy egy évben legalább egyszer elővegyünk egy verseskötetet, vagy újraolvassuk azokat a sorokat, amelyek néha kedves emlékként idéződnek fel. Ebben Becsy András költő lesz segítségünkre, aki a költészet napjára készülve jelezte, ha versekről van szó, idén ne feledjük a 170 éve elvesztett Petőfit és a 100 évvel ezelőtt elhunyt Adyt.                 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)