Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A víz világnapját ünnepelték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. március 22. 15:25
A víz világnapját ünnepelték Gyulán
A gyerekeknek alkotói pályázatot, a felnőtteknek kiállítást szervezett a Kövizig

Idén is egész napos programsorozatot szervezett a víz világnapja alkalmából a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) március 22-én. A rendezvényt Lúczi Gergely műszaki igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte: a víz még manapság sem mindenki számára elérhető, ezért lett az idei év szlogenje a Vizet mindenkinek! felhívás.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Bodoki-szobornál felállított színpad délelőtt az óvodásoké volt: Gyula Város Egyesített Óvodájának tagintézményei mutatkoztak be zenés-táncos műsoraikkal. Az Ewoldt Elíz óvoda legkisebbjei az esőről mutattak be előadást, majd a Béke sugárúti óvodások műsorát nézhették meg a látogatók, végül Pepe manó zenélt a gyerekeknek.

A szervezők bemutatókkal is készültek. Az igazgatóság székháza előtti területen a látogatók minden fontos információt megtudhattak a csapvízről, és arról, hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek. Az érdeklődők arról is ismereteket szerezhettek, hogy milyen védett uszonyosok vannak a Körös-vidéken, és hogy milyenek a vizet hasznosító városok.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Délután a nagyobbak vették birtokba a színpadot. Elsőként a Calliope diákszínpad fiatal színészei mutatták be az előadásukat Vízöntő az idő őre címmel, majd a Karácsonyi-iskola, az 5. számú iskola és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szórakoztatták tánccal a közönséget.
 
A rendezvény keretében pályázatot is hirdettek az óvodásoknak, valamint az általános és középiskolás diákoknak. Az eredményeket a programsorozat helyszínén hirdették ki.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Készítsetek vízcseppkollázst! című pályázaton ajándékutalványt nyertek a máriafalvai, a Mágocsi úti és a galbácskerti óvoda versenyzői, a Fesd meg vizes élményed vízfestékkel! című rajzpályázaton pedig tizenegy alsós diákot jutalmaztak kirándulással. A felsős általános iskolások között Mári Botond, a középiskolás tanulók között pedig Mácsár Dorina és Zana Zsófia lettek az első helyezettek. 
 
Az eseménnyel párhuzamosan a Tájvízházban Szódavíz, egy magyar kultuszital címmel tartottal kiállítást, amelyre ezen a napon díjmentes volt a belépés.
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)