Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizennyolc új parkolót építenek a Nürnbergi utcában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. február 20. 12:30
Tizennyolc új parkolót építenek a Nürnbergi utcában
A fejlesztés költsége több mint 5,6 millió forint

Tizennyolc új parkolóhelyet alakítanak ki a Nürnbergi utcában – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Torma Béla önkormányzati képviselő február 20-án a helyszínen.

torma béla és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Elkezdődött az idei évi parkoló- és útépítési programunk megvalósítása – kezdte Görgényi Ernő. Mint mondta, a városban egyre több a gépjármű, ezért igyekeznek évről évre parkolókat építeni és utakat felújítani, ezekre pedig igény is van, hiszen őt is, illetve Torma Bélát is többen keresték a Törökzug lakói, hogy parkolási problémák vannak a körzetben.

A polgármester kiemelte, hogy igyekeznek minél több parkolót kialakítani a város teherbírásának figyelembevételével, az idei első helyszín pedig a Nürnbergi utca. Az itt kialakított megállóhelyek nemcsak a lakók kényelmét fogják szolgálni, hanem a törökzugi óvodába érkezőket is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A munkálatok hétfőn kezdődtek el, az első ütemben megépítik az alapot, majd a munkások elvégzik ugyanezt a tűzoltósággal szembeni lakótömb mögött is, az aszfaltozásra pedig áprilisban fog sor kerülni. A parkolóépítés tervezett befejezési időpontja május 15-e.

A Törökzug parkolási igényét Torma Béla is megerősítette, majd hozzátette, hogy összesen tizennyolc, egymásra merőleges megállóhelyet alakítanak most ki az óvodával szemben, amelyek költsége több mint 5,6 millió forint. A fejlesztést teljes mértékben önerőből finanszírozzák. A képviselő kiemelte, hogy ezzel természetesen nem állnak meg a parkolóépítések a törökzugi városrészben, a tervezések folyamatosan zajlanak, hogy még az idén tudják bővíteni a helyek számát.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)