Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két rivális dolgát is megnehezítették a fürdővárosi futsaltündérek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. február 05. 15:00
Két rivális dolgát is megnehezítették a fürdővárosi futsaltündérek
HTE–Gyulai Amazonok 4-3 (2-0) és Agenta Girls Szekszárd–Gyulai Amazonok 4-2 (1-2)

Az NB I.-es futsalbajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata két mérkőzést is játszott január 25. és február 3-án. Molnár Zoltánné gárdája két bajnoki címre is esélyes együttessel nézett szembe.

Kurai Nikolett (labdával) NÉGY GÓLLAL SEGÍTETTE CSAPATÁT a két forduló alatt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fürdővárosi gárda a bajnokság 11. fordulójában a Hajdúböszörményi TE csapatához látogatott január 25-én. A bajnokság harmadik helyén álló Hajdú-Bihar megyei csapat a tavalyi kiírás bajnokaként fogadta a gyulai együttest.

A hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, a 8. percre kétgólos előnyre tett szeret riválisa előtt. Pádár Anita és Tell Zsófia góljai után több lehetőség akadt a vendégek előtt is, ám nem sikerült a hálóba találnia. A kiegyenlített játékrészben egyik csapat sem bírt a másikkal, így a szünetig az eredmény már nem változott.

A második félidőben előbb Bálint Rebeka szépített, majd Kurai Nikolett percei következtek, aki duplázni tudott, megfordítva ezzel az eredményt és a játék képét. 2-3.

Az ideges és pontatlan hazai csapat azonban Kota Gabriella révén szabadrúgásból egalizált, majd Pádár Anita használta ki a gyulaiak pontatlanságát, így beállította a 4-3-as végeredményt.

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Heidt Edina, Molnár Ágnes és Bálint Rebeka. Csere: Kurai Nikolett, Balogh Noémi, Sovány Liza. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

– Fordulatos mérkőzést játszottunk a HTE-vel, nagyon elégedett vagyok a mutatott fegyelmezett játékkal. A csapat betartotta azt, amit kértem tőlük, így jó mérkőzést láthattak a nézőt. Folytatjuk a munkát ezen az úton – értékelt Molnár Zoltánné.


A Gyulai Amazonok csapata a bajnokság 13. fordulójában Agenta Girls Szekszárd csapatánál vendégeskedett február 3-án. A bajnoki ezüstéremről frissen lecsúszott szekszárdi gárda ukrán játékosokkal teletűzdelve várták a vendégeiket.

A bajnoki címre áhítozó hazai gárda száméra azonban nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen a gyulai gárda a 6. percben megszerezte a vezetést. Kurai Nikolett góljára a 12. percben érkezett a szekszárdiak válasza, mikor Beke Adrienn egalizálta az eredményt. 1-1.

Pár perccel az első félidő vége előtt ismét Kurai Nikolett volt eredményes, amelynek köszönhetően egygólos előnybe kerültek a vendégek. 1-2.

Az első félidőben végén egy 10 méterest értékesíthettek volna a vendéglátók, de Ganczer Hajnalka nem tudott betalálni Palócz Mónika kapujába.

A második félidőben nem változott a játék képe, a meddő hazai fölényt nem tudta gólra váltani a Tolna megyei alakulat. A szekszárdi gárda tördelve a játékot öt kisbüntetőt is rúghatott, melyből egyet Beke Adrienn, egyet pedig Ganczer Hajnalka értékesített. A gyulai csapat folyamatosan hajtott a győzelemért, ám a végeredményt Yarova Yuuliia és Ganczer Hajnalka góljai biztosították be.

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Fülöp Diána, Heidt Edina, Molnár Ágnes és Bálint Rebeka. Csere: Kurai Nikolett, Balogh Noémi és Sovány Liza. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

– Hihetetlenül csalódott és dühös vagyok, mert nem tudom, mit kellene még tennünk ahhoz, hogy Szekszárdon a pályán dőljön el a mérkőzés. A két csapat teljes mértékben egyenrangú partner volt, a lányok rászolgáltak volna a minimum egy pontra. Öt büntetőből csak kettőt tudott értékesíteni a hazai csapat, amely nem mutat nagy különbséget a két együttes között, hiszen mezőnyben nem maradtunk alul a Szekszárd ellen. Gratulálok a lányoknak, szívüket és lelküket kitették a pályán, de ez sajnos nem volt elég. U17-es játékosunk, Sztrein Virág súlyos térdsérülést szenvedett, neki mielőbbi felépülést kívánunk, és nagyon várjuk vissza a pályára – fogalmazott a gyulai vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)