Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két új helyszínen is megvásárolhatók a levéltár legújabb kiadványai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. január 29. 09:00
Két új helyszínen is megvásárolhatók a levéltár legújabb kiadványai
Mostantól a Mogyoróssy-könyvtárban és az IQ Könyvesboltban is forgalmazzák a könyveket

Az IQ Könyvesboltban és a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban is megvásárolhatók ezentúl az MNL Békés Megyei Levéltárának legújabb kiadványai. A köteteket emellett az archívum Petőfi utca 2. szám alatti székházában is megvehetik az érdeklődők, vagy akár meg is rendelhetik. Mutatjuk, melyek ezek a könyvek.

 

Fotó: MNL Békés Megyei Levéltára

A Magyar Nemzeti Levéltár városunkban található Békés Megyei Levéltára örömmel értesíti ügyfeleit és mindazokat, akik Békés megye múltja iránt érdeklődnek, hogy kiadványaik megvásárlására immár nem csak a Petőfi utcai levéltárban van lehetőség. Legfrissebb köteteik ezentúl a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban és a Kossuth-téri IQ Könyvesboltban is megtalálhatók.

A két említett helyszínen egyelőre hat kiadványt forgalmaznak. Köztük van Bódán Zsolt Polgári életmód, polgári mentalitás – A gyulai Ladics család a 19–20. század fordulóján című 2018-ban megjelent összeállítása, ami 2720 forintba kerül, és a Körök, egyletek – A civil társadalom története a dualizmus kori Békés megyében című tavalyi album, ami 4915 forintért vihető haza. Mindkettőről részletes ismertetőt közöltünk lapunkban, így arról is írtunk, hogy utóbbi korabeli fényképekkel igen gazdagon illusztrált.

A protestáns egyház és az elnyomó kommunista állam 1948–1988 közti viszonyát feltáró Forrásaink a reformációról – Dokumentumok az MNL Békés Megyei Levéltárából című összeállítás tartalmi minőségéhez képest rendkívül olcsón, mindössze 2200 forintért vásárolható most meg, és elsősorban azoknak ajánlott, akik mélyebben szeretnének elmélyedni ebben a témában.

A két új helyszín kínálatába Márki Sándor nagyon nagy sikerű naplóinak első és második kötete is bekerült, mégpedig 3675, illetve 2990 forintos áron. A sorozat iránt külföldről is nagy a kereslet. A 2017. évi EÁrchívum – Tanulmányok Erdész Ádám hatvanadik születésnapja tiszteletére című kiadványhoz, amelyről szintén írtunk, és amit az tesz kiváltképp érdekessé, hogy a levéltár munkatársai meglepetésnek szánták, ezért igazgatójuk tudta nélkül adták ki, az említett helyeken 2670 forintért juthatunk hozzá.

A megrendeléseket továbbra is a beml@mnl.gov.hu drótpostacímen fogadják.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)