Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Baktai Ferencné vehette át a Város Sportjáért elismerést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. január 27. 10:15
Baktai Ferencné vehette át a Város Sportjáért elismerést
Legjobbjait ünnepelte a gyulai sportvilág

Ünnepélyes keretek között rendezték meg idén is az Év sportolója díjátadó gálát és a sportbált január 26-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az év egyik legjobban várt sport- és társasági eseményén a fürdővárosi sportvilág legjobbjainak járó elismeréseket adták át. Az Év Sportolója kategória női elismerését Daka Anett, Borsos Erika és Fülöp Diána vette át. Az Év Edzője címmel járó serleget Tóth András, Barna Károly és Molnár Zoltánné kapta meg. A Város Sportjáért címek ifjúsági kategóriájának díjazottja lett: Veres Laura, Mácsok Fruzsina, Baka Szilvia, Nagy Roland, Schriffert Dominik és Gyepes Gergő.

Baktai ferencné vehette át a Város Sportjáért kitüntetést. Képünkön (balról jobbra): Torma Béla, Baktai Ferencné és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai sportélet legkiemelkedőbb sportolóit és sportvezetőit ünneplő esten jelen volt Kovács József, Gyula város országgyűlési képviselője, Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István, Gyula város sportért felelős alpolgármestere, Csige Gábor, Gyula város jegyzője, Becsyné Szabó Márta, Gyula város nyugalmazott címzetes főjegyzője és Torma Béla, a fürdőváros sportjáért felelős tanácsnok.

A díjátadót Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Torma Béla sporttanácsnok köszöntő szavai nyitották meg. 

A polgármester kifejezte örömét, hogy csaknem hatszáz sportoló, sportvezető és hozzátartozó gyűlt össze a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, hogy megünnepelje a gyulai sportélet legkiválóbbjait. A városvezető beszédében felsorolta mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket a gyulai városvezetés elvégzett az elmúlt esztendőben. Ennek köszönhetően a fiatalok és a szeniorkorú versenyzők kulturált körülmények között sportolhatnak, és készülhetnek a következő megmérettetésekre a fürdővárosban.

Görgényi Ernő felidézte a fürdővárosi sportolók tavaly elért nagy eredményeit, és kitért arra is, hogy milyen egyéni sportkoncepció alapján segíti a város a sportolókat.

– A városvezetés nem valamiféle presztízsklubra pazarolja a sporttámogatásra fordítható forrásait, a cél az utánpótlás-nevelés és a tömegsport támogatása. Célunk, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak, diáknak és szeniornak segítsünk abban, hogy megismerhesse azt az örömöt, amit csak a sport adhat. 

Köszöntője végén a városvezető elárulta, az idei fejlesztések között szerepel a vízisport, szeretnék elérni, hogy minél jobban kihasználhassák a Körösök adta lehetőségeket. 

 

Az Év női Sportolói gyulán (képünkön balról jobbra): Fülöp Diána, Borsos Erika és Daka Anett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Torma Béla szavaiban a sport szépségeit ecsetelte, majd külön köszöntötte Baktai Ferencnét, aki a Város Sportjáért elismerést vehette át idén.

A nyitóbeszédek után a fürdővárosi sportélet nagyjainak jutalmazása következett, többek között megválasztották az év férfi, női és fogyatékossággal élő sportolóit, és átadták a Város Sportjáért kitüntetést is. 

Az est további részében jókedvű beszélgetés és hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét, amihez a Show és Bors zenekar szolgáltatta a dallamokat.

 

Az Év féri Sportolói gyulán (képünkön balról jobbra): Szántó Zoltán, Süli Richárd és Lovász Zoltán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gála díjazottjai

Az Év Sportolója kategória női elismerését Daka Anett úszó, Borsos Erika kézilabdázó és Fülöp Diána labdarúgó érdemelték ki eredményeikkel. Az Év Edzője címmel járó serleget Tóth AndrásBarna Károly és Molnár Zoltánné vehették át versenyzőik felkészítéséért.

Az Év Sportolója férfi mezőnyében Szántó Zoltán íjászt, Süli Richárd atlétát és Lovász Zoltán teniszezőt ismerték el. Az Év Edzője címhez Kertes Istvánnak és Kovács Zoltánnak gratulálhattak a jelenlévők.

Az Év Csapata kategóriájában a Dobos István Modellező Klub csapata (Elekes Imre és Csoma György), a Gyulasport NKft. NB II.-es női kézilabdacsapata (vezetőedző: Barna Károly) és a Gyulai Amazonok NB I.-es futsalcsapata (vezetőedző: Molnár Zoltánné) vehetett át díjat.

A Város Sportjáért címek ifjúsági kategóriájának díjazottjai Veres Laura úszó, Mácsok Fruzsina úszó és Baka Szilvia atléta lettek, a férfi kategóriában pedig Nagy Roland úszót, Schriffert Dominik tekézőt, Gyepes Gergő kosárlabdázót díjazták. Az ifjúsági mezőny csapatának a Gyulai Amazonok U19-es együttesét, Gyulai SE NB I.-es ifjúság tekecsapatát és Gyulasport NKft. serdülő-kézilabdacsapatát választották.  Az Év Edzője kitüntetést Juhász Jácint, Baksa Imre, Hajdú Zoltán és a Triton Sportegyesület edző gárdája vehette át.

A fogyatékkal élő sportolóknak szánt elismeréseket Nagy András bowlingversenyzőnek és Jenei Zoltán úszónak nyújtották át. A 2018-as év legjobb szenior sportolójának Schriffert Józsefné úszót, Seres László úszót, Kovács István atlétát, Salka József atlétát, Szabó Ilona atlétát, Uhrin Béla aikidó mestert, Kotroczó Andrea atlétát és Kosztin Flóra erőemelőt választották.

Tanácsnoki különdíjat a Harruckern Sportegyesület bowlingcsapata, a Gyulasport NKft. U13-as labdarúgócsapata és a Gyulai Várfürdő Kft. úszószakosztályának 4x100 méteres női váltója érdemelte ki. A Szilágyi Sándor-emlékdíjat Tóth Szabolcs és Képíró Bence vehette át.

A 2018-as esztendő legjobb ifjúsági sportolóinak járó elismeréseket Balogh Zétény kosárlabdázónak, Tóth Mercédesz kézilabdázónak, Anderlik Andrea kézilabdázónak, Cseresznyés Petra úszónak, Zsigmond Olivér úszónak, Nacsa Domán úszónak, Oláh Zsombor úszónak, Vencz Mercédesz agilityversenyzőnek, Illich Csanád vívónak, Csenki Zsombor vívónak Hurguly Lola vívónak, Gurzó Bence Bendegúz sakkozónak, Kis Petra atlétának, Molnár Balázs atlétának, Székács Kristóf és Székács Márk teniszezőnek, Horváth Bálint labdarúgónak és Farkas Ferenc labdarúgónak ítélték oda.

GYULAI HÍRLAP • 2019. január 27. 13:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)