Dávid Jánosné és Feldman Zsolt
A fürdővárosi őstermelő lapunknak elmondta: a díjátadást egy hosszú procedúra előzte meg: áprilisban egy 25 tagú bizottság előtt kellett beszélnie a termékről, amelyből kóstolót is vitt.
– Néhány nappal ezelőtt a díjat Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár adta át. Nagyon örültem, hiszen már generációk óta készítjük a savanyú káposztát nagy lelkesedéssel a családban – fejtette ki lapunknak az elismerés birtokosa, aki hozzátette, hogy már dédszülei is ezzel foglalkoztak.
Dávid Jánosné elárulta, hogy tölgyfadézsában készül a termékük, ecet és tartósítószer nélkül.
– Sokan ott rontják el, hogy ecetet is tesznek a káposztába, de ez igazából szükségtelen. Én minden ősszel készítek nagyjából négy mázsát belőle, amit az otthonunkban értékesítünk – ecsetelte a díj birtokosa. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a közösségi oldalán megtalálják mindazok, akik szeretnének vásárolni a díjnyertes termékből.