Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A fővárosban is elismerték a gyulai Dávid Jánosné savanyú káposztáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. december 19. 12:25
A fővárosban is elismerték a gyulai Dávid Jánosné savanyú káposztáját
A termék Hagyományok-ízek-régiók védjegyet kapott

Dávid Jánosné és Feldman Zsolt

 

Gyulai terméket ismertek el idén decemberben a fővárosban. A gyulai Dávid Jánosné savanyú káposztája a Hagyományok-ízek-régiók védjegyet kapta meg a közelmúltban.
 
A fürdővárosi őstermelő lapunknak elmondta: a díjátadást egy hosszú procedúra előzte meg: áprilisban egy 25 tagú bizottság előtt kellett beszélnie a termékről, amelyből kóstolót is vitt.
 
– Néhány nappal ezelőtt a díjat Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár adta át. Nagyon örültem, hiszen már generációk óta készítjük a savanyú káposztát nagy lelkesedéssel a családban – fejtette ki lapunknak az elismerés birtokosa, aki hozzátette, hogy már dédszülei is ezzel foglalkoztak.
 
 

 

 

Dávid Jánosné elárulta, hogy tölgyfadézsában készül a termékük, ecet és tartósítószer nélkül.
 
– Sokan ott rontják el, hogy ecetet is tesznek a káposztába, de ez igazából szükségtelen. Én minden ősszel készítek nagyjából négy mázsát belőle, amit az otthonunkban értékesítünk – ecsetelte a díj birtokosa. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy a közösségi oldalán megtalálják mindazok, akik szeretnének vásárolni a díjnyertes termékből. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)