Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A dugattyús kompresszor még a fa alatt is jól mutat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2018. december 01. 14:00
A dugattyús kompresszor még a fa alatt is jól mutat
Az eszköz számos munkálat során megkönnyíti és minőségibbé teszi munkánkat

A dugattyús kompresszor egyre több műhely elhagyhatatlan eszközévé vált, hiszen számos munkálat során megkönnyíti és minőségibbé teszi a munkánkat. Ha sűrített levegőre van szükségünk, ez az eszköz ideális választást jelenthet.

karácsonyi ajándéknak is ideális lehet egy dugattyús kompresszor

 

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nem csupán a dugattyús kompresszor képes sűrített levegőt előállítani számunkra megfelelő gyorsasággal és megbízhatósággal. Elmondható, hogy a dugattyús kompresszor rendkívül kedvező ár-érték arányt képvisel, ami sokakat arra késztet, hogy saját készüléket vásároljanak. A gyártási folyamatok korszerűsítése, illetve a piacon megjelenő konkurens gyártók ténykedése jelentősen csökkentette ezeknek a gépeknek az árát, így ma már hobbicélokra is vásárolhatunk egyet.

Az eszköz képes megbízhatóan ellátni a feladatát, így ideális választást jelent, ha sűrített levegőre van szükségünk. A hobbicélokra forgalmazott kompresszorok szerkezeti felépítése nem különbözik jelentősen az ipari készülékektől, csupán a méretbeli és kapacitásbeli különbségeket kell megemlítenünk. A dugattyús szerkezet rendkívül egyszerű felépítést jelent, így az amortizáció mértéke minimális, ami rendkívül megbízhatóvá teszi ezeket a készülékeket.

Azonban nem szabad letagadni, hogy a gyártók üzletpolitikája sokat változott a minőség és megbízhatóság tekintetében: hiba lenne minőségromlásról beszélni, inkább egyfajta minőség-racionalizálásról van szó. Gondoljunk azokra a mosógépekre, amelyek már rég elöregedtek, a rendelkezésre álló programjaik már rég nem feleltek meg a kor követelményeinek, de még mindig használtuk őket, mert hibátlanul működtek. Hasonló tendencia mondható el a dugattyús kompresszorokról is.

Korábban a gyártók a kisebb mérettel és kapacitással rendelkező kompresszorok esetében is arra törekedtek, hogy a lehető legjobb minőséget állítsák elő, ami akár generációkon át képes elvégezni a sűrített levegő előállítását. Az otthoni barkácscélú felhasználás során azonban egyáltalán nincs szükség ilyen minőségre, hiszen a rövid üzemidők és az alacsony igénybevétel szükségtelenné teszi a generációk kiszolgálását biztosító minőséget. Ma már a neves gyártók is felismerték az igényt, illetve a vásárlói igények rákényszerítették őket arra, hogy olcsó, kifejezetten barkácscélokra alkalmas kompresszorokat is gyártsanak.

Ennek ellenére a dugattyús kompresszor kiválasztása felvethet néhány kérdést, amelyre érdemes választ találnunk annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő készüléket vásárolhassuk meg. A btkkft.hu munkatársa elmondta, hogy a dugattyús kompresszorok mellett létezik egy másik keresett típus is, a csavarkompresszor.

A kiválasztás első lépése tehát minden esetben a típus megválasztásával kezdődik. A legfőbb különbség a készülék szerkezeti felépítésében mutatkozik meg; a dugattyús kompresszor esetében a sűrített levegőt egy klasszikus dugattyús szerkezet látja el, nem meglepő módon a készülék innen kapta a nevét, a csavarkompresszor esetében viszont ugyanezt a feladatot két egymással szemben elhelyezett ellentétes forgásirányú csavar végzi el.

A dugattyús kompresszor esetében van lehetőség vegytiszta levegő előállítására is, azonban ehhez olajmentes megoldásra van szükség. Mivel a legtöbb kompresszor esetében egy olajfilmréteg biztosítja a súrlódásból adódó hőtermelés csökkentését, így vegytiszta levegő előállítása során más megoldásra van szükség. Ezt egy teflonréteg képes biztosítani, ami csökkenti ugyan a terhelhetőséget, ugyanakkor elégséges megoldást biztosít az otthoni és barkácscélú felhasználás során akár az orvosi és kozmetikai ipar számára is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)