Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is megünnepelték a szociális munka napját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. november 16. 20:08
Gyulán is megünnepelték a szociális munka napját
A Vigadóban díjazták az év klubját és az év dolgozóját is

kiss szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Gyulán is megünnepelték a szociális munka napját november 16-án. A Vigadóban rendezett ünnepség a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadásával indult, majd Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket.

Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.” – kezdte Bethlen Gábor szavait idézve Kiss Szabolcs. Mint mondta, ez az idézet iránymutatás a számukra.

Kiemelte, hogy 2017-ben munkaszüneti nappá nyilvánították november 12-ét, a szociális szférában dolgozók napját, amelyet megelőz Márton napja, amely hiedelemvilága a jóléthez és a nélkülözéshez kapcsolódik. Szent Márton története azonban figyelemre méltó a szociális munkások által választott szakma kapcsán is.

– Jelenleg Magyarországon közel százezer elhivatott ember dolgozik azért, hogy másoknak, akár saját magukat sem kímélve szebbé tegyék a napjaikat. Ti mindannyian ebbe a családba tartoztok – mondta az egybegyűlteknek Kiss Szabolcs. – A mi munkánk sok esetben nem ér véget a munkaidő elteltével, hiszen az emberekkel végzett munka mindig újabb és újabb kihívások, megoldandó helyzetek elé állít mindannyiunkat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az intézményvezető hozzátette, hogy a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepség mindig évértékelő is, a 2018-as év pedig a fejlesztések éve volt az intézmény életében: fejlesztések történtek Lőkösházán, Eleken, Kétegyházán és természetesen Gyulán is.

Megtudtuk, hogy az intézmény idén csatlakozott a Gál Ferenc Főiskola duális képzéséhez, amelynek köszönhetően hamarosan a felnőttképzésben résztvevőket mentorálhatják, egy pályázatnak köszönhetően pedig 150 dolgozót tudtak ingyenes képzésekre küldeni.

Kiss Szabolcs hangsúlyozta, hogy a fejlesztések semmit sem érnek a fejlesztések, ha nem töltik meg azokat tartalommal, ezért számos programmal próbálják színesebbé, aktívabbá tenni az ellátottak mindennapjait.

A köszöntő után ismét a művészeti iskola diákjai álltak színpadra, majd következett a díjak és elismerések átadása. 2018-ban intézményvezetői dicséretben részesült Juhos Renáta, Kovács Renáta Anna, Nagyné Székely Aletta, Szabó Erika, Isztin Krisztina, Üveges Anna és Flintáné Kiss Marianna.

Az Év Klubja vándorkupát idén a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központ érdemelte ki, az Aranypedál vándordíjat pedig Tornyi Barnáné vihette haza. A 2018-as Év Dolgozója díjat Juhászné Kovács Erzsébet érdemelte ki.

 

idén juhászné kovács erzsébet lett az év dolgozója

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)