Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mint egy falat kenyér

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. november 15. 13:00
Mint egy falat kenyér
Jamina SE–Gyulai FC-Termál 0-1 (0-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában Gyulai FC-Termál csapata a Jamina SE gárdájához látogatott november 11-én. A gyulai felnőttcsapatnak a kiválóan védekező szomszédvári rivális védelmét kellett feltörnie a kötelező győzelem érdekében.

Czirok József húzóemberként játszott a jamainai derbin

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai FC-Termál: Démusz, Bogár, Nagy S., Kukla, Repisky, Patkás, Czirok, Nagy E. (Tövisháti), Kádár, Okos (Bíró) és Radics. Csere: Franciskovic, Kovács, Rácz és Sebestény. Vezetőedző: Bíró Róbert.

Bíró Róbert együttese visszacsúszott a tabella alsó részére, így mindenféleképpen szüksége volt a sikeres mérkőzésre. Az előző körben a saját magát megverő fürdővárosi gárda a soros fordulóban a bajnokság legjobban védekező alakulatával nézett szembe. A jaminai gárda szinte mindenkivel képes szoros mérkőzést produkálni, ezért a gyulaiak sem számíthattak előre lefutott mérkőzésre.

A fürdővárosi vezetőedző már az öltözőben kiadta legfontosabb parancsait, ami szükséges volt a kiválóan védekező és gyors ellentámadásokat vezető hazaiak legyőzésére. – A mérkőzés előtt azt kértem az öltözőben, hogy legyen türelmünk járatni a labdát és ne kapkodjuk el a támadásokat.

A vendégcsapat szinte azonnal átvette a derbi irányítását, a hazaiak pedig területet engedtek a gyulai támadásoknak. Ennek megfelelően az első félidőben három gólszerzési lehetőséget is kidolgozott a „várvárosi” gárda, ám gól nélkül mehettek pihenésre a csapatok.

A szünet után is folytatódott a gyulai dominancia, ami egy kihagyott ajtó-ablak helyzet után csökkent csak, ugyanis a helyzet kihagyása egy pillanatra megfogta a Bíró-csapatot. A kiegyenlítettebb játék azonban egy csapásra megszűnt, amikor Czirok vette be egy szabadrúgással a hazaiak kapuját.

A Gyulai FC-Termál csapata megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban, a következő fordulóban pedig negyedik helyen álló Szeghalmi FC együttesénél vendégszerepel.

– Nem most játszottunk a legjobban, de fontos győzelmet arattunk. Remélhetőleg ez a lendület megmarad a maradék négy mérkőzésre is – értékelt röviden Bíró Róbert.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)