Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új ágyakat kaptak a máriafalvai ovisok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. november 12. 15:10
Új ágyakat kaptak a máriafalvai ovisok
Alt Norbert körzeti karbantartási keretéből és a GYVEÓ idei költségvetéséből finanszírozták a beruházást

A Lepke csoportosok műsora a hivatalos átadón 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Több mint 270 ezer forintból vásárolt új gyerekágyakat a máriafalvai óvoda, a beszerzést az önkormányzat és Gyula Város Egyesített Óvodája finanszírozta.

Makráné Gombkötő Zita tagintézmény-vezető hétfőn az óvodában tartott sajtótájékoztatón elmondta: huszonöt új kisgyermekfektetőt szereztek be. A beruházást Alt Norbert alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője 130 ezer forinttal támogatta karbantartási keretéből, Gyula Város Egyesített Óvodája (GYVEÓ) pedig 144 ezer forintot biztosított költségvetéséből.  

A tagintézmény-vezető lapunknak kifejtette: a támogatásból a régi fektetők felét tudták lecserélni. Mint megtudtuk, az új ágyak abba a csoportszobába kerültek, ahol a helyhiány miatt gondot okozott a fektetés.  

Kiemelte: az új, műanyag eszközök könnyebbek, biztonságosabbak, könnyen tisztíthatók, és kis helyet foglalnak el. Ezekhez szivacsot sem kell biztosítaniuk a szülőknek – tette hozzá. Jelezte: a későbbiekben a többi ágyat is le szeretnék cserélni.

 

Becseiné Lock Gabriella és Alt Norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Alt Norbert hangsúlyozta: hatékonyan tudnak együttműködni a tagintézménnyel, amelyben az elmúlt időszakban több beruházás is megvalósult.

Becseiné Lock Gabriella, a GYVEÓ vezetője emlékeztetett: az elmúlt években az önkormányzat segítségével felújították az óvoda épületét, lecserélték az öltözőszekrényeket, kibővítették az udvart, és kültéri játszóeszközöket szereztek be.

Makráné Gombkötő Zita érdeklődésünkre elmondta: terveik között szerepel, hogy egy fejlesztőszobával bővítik ki az óvodaépületet. A beruházás megvalósításához az önkormányzattól kértek segítséget.

Alt Norbert kérdésünkre megerősítette: a nagyobb léptékű fejlesztésről már egyeztettek a tagintézménnyel. Arról, hogy mikor, milyen forrásból valósulhat meg az elképzelés, egyelőre még nincsenek információk.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)