Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Leó és Patrik osztozik idén a Mágocsi úti Tökkirályságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. október 20. 08:45
Leó és Patrik osztozik idén a Mágocsi úti Tökkirályságon
A legmunkaigényesebb tököt is díjazták a Tök jó mulatságon

Két derék legény lett idén a Mágocsi úti óvoda királya. A megtisztelő címet az október 19-i Tök jó mulatságon kapták meg a dísztökök vetélkedőjére benevezett legnagyobb tökükért. A mókás játékok mellett az eseményen sütiket lehetett vásárolni az intézmény alapítványa javára, a Süni csoport pedig egy táncos műsorral kedveskedett a jelenlévőknek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Már jóval a hivatalos megnyitó előtt benépesült az ovi péntek délután, a Tök jó mulatság ugyanis az intézmény egyik legkedveltebb rendezvénye. Ilyenkor nemcsak a nebulóknak szerveznek programokat, hanem a szüleiknek is. A helyszínen kicsik és nagyok tököket faraghatnak ki közösen, hogy aztán a kész alkotást megmérettessék a Tökkirályság jövőjét eldöntő próbán.

A buli az őszi betakarításokhoz kapcsolódik, közösségformáló ereje van, és megszeretteti a gyermekekkel a tököt, tudtuk meg Nagy Attiláné tagintézmény-vezetőtől. A színes kavalkád annyira népszerű, hogy a már iskolássá cseperedett „mágocsisok” is vissza-visszajárnak a mulatságra. A készülődés az egész hetet kitölti, hisz a terményeket meg kell vásárolni, be kell gyűjteni, ami ezt követően azzal jár, hogy az apróságok megtanulják, hogyan kell sült tököt, tökös sütiket és egyéb, tökből előállítható egészséges ételeket készíteni. De ugyanebbe a körbe tartozik a szüret is, amikor a szőlővel foglalkoznak, és mustot préselnek belőle. Ezt a több napos gyakorlatot koronázza meg a hétvégi összejövetel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Nagy Attiláné felhívta a figyelmet arra is, hogy a szülők, de leginkább az anyukák nem csak a hozzávalókat hozzák be erre az alkalomra az oviba, hanem süteményekkel is megpakolják a folyosón felállított asztalokat. Az édességek eladásából befolyt összeget a szülői bizottság elnöke az óvoda alapítványának bankszámlájára utalja át. Az összegyűlt pénzt fejlesztésekre fordítják.

A Tök jó muri tökversenyén az induló öt csoport öt zsűritagot állított ki idén, tökmustrájuk során ők határoztak arról, ki milyen díjat érdemel, és hogy kinek a fejére kerüljön fel a korona. Merthogy a hagyományok szerint a koronát az szerzi meg, akinek a legnagyobb tököt sikerül kiállítania.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Míg az életbevágóan fontos döntés megszületett, játékos ügyességi vetélkedő zajlott az udvaron, amelybe az anyukáknak, az apukáknak és a pedagógusoknak is be kellett kapcsolódniuk. Ezután jelentették be az eredményeket és nevezték meg a Tökkirályt. Bár a győztes két derék legény lett, Leó és Patrik, a tökkoronát egy apuka fejére helyezték fel, a tökfogadalmat is neki kellett elmondania. Az összejövetelen a Süni csoport tánccal kedveskedett az egybegyűlteknek.

Az öt tagú zsűri tíz díját a következők vehették át: 1. a legkisebb tök: Mikó Lilla; 2. a leghosszabb tök: Brandt Noel; 3. a legfélelmetesebb tök: Pájer Maja; 4. a legkisebb kifaragott tök: Dobi Luca; 5. a legkreatívabb tök: Fazekas Zente; 6. a legszínesebb tök: Tóth Gréta; 7. a legjobb tökfej: Csizmadia Noel; 8. a legmunkaigényesebb tök: Petrusán Milán; 9. az óvodában faragott tökök legsikerültebbike: Orosz Berti; 10. a legnagyobb tök, Tökkirály: Leó és Patric.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

GYULAI HÍRLAP • 2018. október 20. 20:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)