Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őszi lemosó permetezés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2018. október 21. 07:00
Őszi lemosó permetezés
Óvakodjunk a „mohától”

képünk illusztráció

Forrás: Kertgondozas.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

Még pár napig lehet a pázsitunkból a mohát kiirtani, hogy a tél folyamán a hó alatt  ne sanyargassa azt. Ilyenkor az esős, hűvös napokon a mohák igen jól érzik magukat, és szépen benövik a pázsitunk talaját. Ezzel megszüntetik annak szellőzöttségét, és rontják  a minőségét. A vasgálicos permetezés tökéletesen megfelel a moha kiirtására. Természetesen a spórák ellen ez hatástalan, de mindig nyerünk egy kis időt.

A kinti szobanövényeket és a fagyérzékeny növényeinket tegyük védett helyre, ahonnan könnyedén berakhatjuk fagymentes helyre a hirtelen érkező fagy elől. A fagyok ellen a fákat is védhetjük egy kicsit, ha bemeszeljük. Előtte alaposan drótkefézzük meg a törzsüket és a vastagabb ágakat, főleg azok alsó részeit, ahol megbújnak az áttelelni vágyó férgek, kártevők. A meszelést akár az alsó ágakra is kiterjeszthetjük, mert így fertőtlenítünk is. A meszeléssel rengeteg atka, levéltetű, pajzstetű pete is elpusztul.

Az őszi lemosó permetezést is, amennyiben a betakarítás megtörtént, végrehajthatjuk. Erre legjobb a magunk keverte bordó lé 2%-os oldatban, melyet igyekezzünk minél egyenletesebben kijuttatni a növényekre. Az énekes madaraink etetését megkezdhetjük, hogy minél jobban odaszokassuk a kertjeinkbe. Ahol sok madár van, ott szinte nincs is kártevő a kertekben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)