Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ügyészség bíróság elé állította a fiatalkorú eleki trafikrablót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. október 16. 10:30
Az ügyészség bíróság elé állította a fiatalkorú eleki trafikrablót
A Békés Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy 17 éves eleki fiút, aki szeptemberben megkísérelt kirabolni egy Nemzeti Dohányboltot Eleken.

A fiatalkorú vádlott szeptember 15. napján kora délután ittas állapotban bekísérte a testvérét az egyik eleki Nemzeti Dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy a délután folyamán visszamegy a dohányboltba és kirabolja azt.

Elment egy barátjához, kölcsön kért tőle egy kerékpárt, illetőleg egy kést és visszament a bolthoz. A kapott kés pengehosszúsága 8 cm volt, de a pengéje vékony és hajlékony volt, emberi élet kioltására nem volt alkalmas.

A dohánybolt melletti telekről a gyanúsított magához vett egy vascsövet is, amelyet végül nem vitt be az üzletbe. Nem sokkal 16 óra után egy fejére terített törülközővel lépett az üzlethelyiségbe és a késsel a kezében az eladótól a kasszában lévő pénzt követelte.

Az eladó felismerte a gyanúsítottat, megpróbálta a cselekményéről lebeszélni, arra kérte, hogy ne csináljon hülyeséget, de a gyanúsított nem tágított, továbbra is a pénzt követelte, amikor pedig nem kapta meg, megpróbált benyúlni a kasszához. Ekkor a sértett megragadta a kezét, amit a gyanúsított gyorsan visszarántott és elmenekült az üzletből. A dohánybolt kasszájában a cselekmény elkövetésekor nagy összegű készpénz volt.

A Gyulai Járásbíróság a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben 1 év 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)