Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Külföldi fesztiválokon szerepelt a gyulai fúvószenekar

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Czirok Mihály • MAGAZIN • 2018. október 10. 16:56
Külföldi fesztiválokon szerepelt a gyulai fúvószenekar
Hírek a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából

 

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

A Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar idén két külföldi fesztiválra kapott meghívást, melyet nagy örömmel fogadtunk el.

Augusztus 9. és 13. között Korondon jártunk, ahol a 41. Korondi Fazekasvásár és a 12. Fúvószenekari találkozó résztvevői voltunk. Már az első nap nagy meglepetésben volt részünk, ugyanis meglátogattuk a Csíkszentsimonban levő Csíki Sör Manufaktúrát. Itt először egy kis térzenét adtunk a gyár dolgozóinak és a helyi érdeklődőknek, majd egy rövid idegenvezetés alkalmával megtudhattuk, milyen alapanyagokból és hogyan készül a híres Csiki kézműves sör. Délután a nyári melegre tekintettel fürödni voltunk a város szabadstrandján, amely a frissen feltörő sós vizéről nevezetes. Másnap korán reggel a helyi és a szintén meghívott makói zenekarral együtt zenés ébresztővel keltettük a helybélieket, amit térzene követett a helyi művelődési ház előtt. A következő napunkon, a fúvószenekari találkozó megnyitója előtt mi és a meghívott zenekarok a város különböző pontjairól meneteltünk a városháza elé, ahol együtt játszottuk el a magyar és a székely himnuszt. Ezután minden zenekar önálló koncertet adott. Az estét, egyben a kirándulásunkat közös vacsorával zártuk. Az elmúlt év tavaszán Gyulán vendégszereplő Korondi Fúvószenekar, valamint a fesztiválon szereplő erdélyi és makói zenekarok között kialakult baráti kapcsolatot továbbra is szeretnénk ápolni, és ezekből a közös programokból hagyományt teremteni.

Szeptember 6-tól 11-ig a 4. Montenegrói Művészeti Fesztiválra voltunk hivatalosak. Sutomore-ba a Grácia Mazsorettcsoport is elkísért minket. A fesztivál programjaként este menetzenével vonultunk végig a strand melletti sétányon, majd esti koncertet adtunk, mely tűzijátékkal fejeződött be. Másnap Bar városában volt fellépésünk. Egy rövid városnéző sétát követően a többi művészeti csoporttal ismételten zenés meneteléssel vonultunk fel a bemutató helyszínére, ahol nagy sikerű koncertet adtunk a szép számú, elsősorban turistákból álló közönségnek. A harmadik nap a pihenésről, kikapcsolódásról szólt. Voltunk a Queen’s Beachen, amelynek jellegzetessége, hogy csak hajóval közelíthető meg. A hazafelé vezető úton pihenésképpen megálltunk Virpazarban, ahol egy kis várromból fantasztikus kilátás nyílt a Skadari-tóra. A hosszú buszos utazások persze fárasztók voltak, de nagyon jól éreztük magunkat.  A kirándulásokkal, kikapcsolódással egybekötött szereplések, bemutatkozások remek lehetőséget nyújtottak új helyek felfedezésére, új barátok megismerésére, és a közös élmény szorosabbra fűzte a zenekaron belüli barátságokat is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni szponzorainknak, így elsősorban Gyula Város Önkormányzatának, külön dr. Györgényi Ernő polgármester úrnak, valamint a Gyulai Tankerületi Központnak és igazgatónőjének, Teleki-Szávai Krisztinának a támogatását.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)