Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott a selejtezőtornától

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. szeptember 16. 10:50
Győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott a selejtezőtornától
Fehéroroszország–Magyarország 3-4 (2-3)

A magyar női futsalválogatott lejátszotta utolsó mérkőzését az ukrajnai Európa-bajnoki selejtezőn szeptember 15-én. A sorsdöntő összecsapáson a csoportelsőként szereplő piros-fehér-zöld együttes Fehéroroszország ellen lépett pályára.

 

Forrás: Uefa.com

Magyarország: Nagy Tünde, Szabó Boglárka, Fülöp Diána, Csepregi Gabriella és Kota Gabriella. Csere: Varga Luca, Sipos Lilla, Megyeri Boglárka, Gál Tímea, Krascsenics Csilla és Gelb Mónika. Szövetségi edző: Dombó János.

Dombó János szövetségi edző gárdája veretlenül állt a csoport élén, jobb gólkülönbséggel megelőzve a favoritnak számító ukrán együttest. A Fülöp Diánát is a soraiban tudó nemzeti csapat Fehéroroszországgal vívta sorsdöntő összecsapását, amely után akár az Európa-bajnoki fináléba is beléphetett volna. A történelmi tetthez azonban nem csak a győzelemre volt szüksége a Dombó-csapatnak, hanem arra is, hogy a házigazdák ne tarolják le a kazah válogatottat.

A Fülöp Diánát is pályára vezénylő magyar egység kezdte jobban a selejtező harmadik összecsapását, hiszen Krascsenics Csilla és Gelb Mónika már öt perccel a kezdés után kétgólos előnyt kovácsolt csapatának. A fehéroroszok csak a 11. percben tudtak betalálni Nagy Tünde kapujába, ám még ugyanabban a minutumban megérkezett a válasz Szabó Boglárka révén (1-3).

Kharlanova a félidő előtt egy gólra csökkentette a magyar előnyt, majd Slesarchik a 25. percben ki is egyenlítette a mérkőzés állását (3-3).

A 36. percben aztán újra Szabó Boglárka villant, aki második góljával történelmi tett kapujába juttatta csapatát (3-4).

A forduló másik párosításban a favoritnak számító Ukrajna együttese hét nullás derbin gázolta le Kazahsztán legjobbjait, így Dombó János válogatottja a csoport második helyén fejezte be az Európa-bajnoki selejtezőtornát. A most megrendezett seregszemléről a házigazdák mellett Portugália, Oroszország és Spanyolország legjobbjai jutottak ki a jövő évi Európa-bajnokság döntőjére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)